Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

donderdag 20 november 2014

Paus: "Hongerigen vragen waardigheid, geen aalmoezen" [Dutch]



Paus Franciscus heeft de Staten, de internationale organisaties, de landbouwwereld en de wereld van de ondernemingen "aangemoedigd" om samen na te denken over het voedselbeleid. Hij deed dat vandaag tijdens een bezoek aan de zetel van de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO in Rome naar aanleiding van de tweede internationale voedselconferentie, meldde Radio Vaticaan.

"De strijd tegen honger en ondervoeding wordt vaak geblokkeerd door de prioriteit van de markt en de dictatuur van de winst, waardoor het voedsel voorwerp wordt van speculatie", zei de paus. "De hongerigen vragen waardigheid, geen aalmoezen", voegde hij eraan toe. Hij wees er ook op dat "sommigen" het woord 'solidariteit' uit het woordenboek willen schrappen.

Franciscus stelde ook dat ecologie en voeding nauw samenhangen. Hij riep op om zich te bevrijden van politieke en economische druk om zorg te dragen voor 'Moeder aarde'. Hij wees in dit verband op het belang van de komende klimaatconferenties in Lima en Parijs. "God vergeeft altijd, de mensen soms, maar de aarde vergeeft nooit. Men moet zorg dragen voor Moeder aarde opdat ze niet antwoordt met destructie", besloot de kerkleider.

Bron : http://www.demorgen.be/buitenland/paus-hongerigen-vragen-waardigheid-geen-aalmoezen-a2127037/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten