Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 17 november 2014

1 op 2 jobs verdwijnt tegen 2030 [Dutch]


Fast Forward 2030

De steeds groeiende automatisering snoept al jaren aan onze jobs en de komende 15 jaar zal dat nog eens in een stroomversnelling komen. We zullen maar liefst de helft van de huidige beroepen zien verdwijnen tegen 2030! De snel evoluerende robotisering en automatisering zorgen voor het verdwijnen van een hoop bestaande banen. Toch hebben we nog geen science fiction doemscenario’s te vrezen, want er is ook een zilveren randje aan de donderwolk.

Voor het onderzoek dat gevoerd werd naar de werkvooruitzichten sloegen internationaal makelaarsbureau CBRE en projectontwikkelaar Genesis de handen in elkaar. Met hun rapport - Fast Forward 2030: De toekomst van werk en de werkplaats - zochten ze uit wat deze modernisering met het arbeidslandschap zal doen in de loop van de komende 15 jaar.
Volgens hen zullen vooral klantendiensten verdwijnen en zullen er heel wat jobs sneuvelen in het middenmanagement en in de verwerkende industrie. Ze hebben deze evolutie berekend over 15 jaar, maar het kan zich ook al voltrekken tegen 2025. Hiervoor baseerden ze zich op interviews met een divers publiek. Ze consulteerden meer dan 220 experts, bedrijfsleiders en jongeren in zowel Azië, als Europa en Noord-Amerika.

Goed nieuws

Zoals beloofd, is het niet alleen kommer en kwel. Het verlies wordt een beetje gecompenseerd doordat er door de opkomst van kunstmatige intelligentie, ook vraag ontstaat naar meer humane input. Hierdoor ontstaan er meer sociale en creatieve jobs, waar emotionele intelligentie voor nodig is.
Over het algemeen zal de behoefte van de werknemers zich zo ontwikkelen dat zingeving en geluk belangrijker worden in hun werk, nog belangrijker dan het financiële aspect. Alles wijst erop dat voldoening vinden de meest essentiële factor wordt bij de zoektocht naar een job.

Effect

Het verdwijnen van bepaalde traditionele jobs zal ook andere zaken beïnvloeden. Zo zal de werkvloer er waarschijnlijk anders gaan uitzien. Als een hoop functies en manieren van werken verdwijnen of veranderen, zal de opstelling van het kantoor logischerwijs ook aangepast worden.
“De komende 15 jaar gaan we een revolutie tegemoet in de manier waarop we werken, en noodzakelijkerwijs betekent dat ook een revolutie in de manier waarop we werkplaatsen ontwerpen,” voorspelt Anshuman Magazine, CEO van CBRE Zuid-Azië. “Voor bedrijven betekent dit dat ze innovatieve werkplaatsdesigns en -strategieën kunnen gebruiken om zo waarde te creëren en de prestaties van hun werknemers te verbeteren.”
Verder waarschuwt het rapport ook voor het groeiend belang van online transacties, vooral in de vastgoedsector. De ‘real time’-marktplaatsen zullen alleen maar in populariteit groeien en het is voor bedrijven een kans om hier zo vroeg mogelijk op in te spelen. Voor de vastgoedsector schuilt de meerwaarde in de snelheid en flexibiliteit. “Dit systeem zal stedelijke huurders en eigenaars van allerlei soorten gebouwen de kans bieden om ongebruikte - en anders verspilde - ruimtes weer beschikbaar te stellen.”
Het wegvallen van bepaalde functies lijkt dus onvermijdelijk, maar kan ook gezien worden als een mogelijkheid voor bedrijven om flexibel en innovatief uit de hoek te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten