Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 21 november 2014

Paus Franciscus : ‘Wel geld om oorlog te voeren maar niet om jobs te creëren’ [Dutch]

‘Men vindt altijd geld om oorlog te voeren, wapens te kopen en zonder scrupules financiële operaties te leiden maar er ontbreekt altijd geld om jobs te creëren, te investeren in kennis en om het leefmilieu te beschermen.’ Dat zei paus Franciscus in een videoboodschap aan de deelnemers van een congres over de sociale leer van de Kerk in Verona (Italië), meldde Radio Vaticaan vrijdag.
‘Het ware probleem zijn niet de salarissen, maar de mensen: wij kunnen aan het geld niet vragen wat alleen de mensen kunnen maken of creëren. Op zich genereert het geld geen enkele ontwikkeling. Om vooruitgang te crëeren zijn er mensen nodig die de moed hebben initiatief te nemen’, aldus de kerkleider.
‘De sociale- en economische crisis waarin wij ons bevinden kan ons desoriënteren en ons doen besluiten niets te doen. De bekoring is ons te fixeren op onze eigen situatie en er een excuus in te vinden om de roepstem van de armen niet te horen en blind te zijn voor wie zijn werk verloren heeft. Het risico is dat de onverschilligheid ons blind, doof en stom maakt en dat we enkel aandacht hebben voor onszelf’, stelde de paus.

Bron : http://www.gva.be/cnt/dmf20141121_01389021/wel-geld-om-oorlog-te-voeren-maar-niet-om-jobs-te-creeren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten