Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 28 oktober 2015

Nederlandse koning bezorgd over toon asieldebat.

De ongerustheid over de toon in het asieldebat neemt toe in Nederland. Koning Willem-Alexander en vrijwel alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer hebben hun zorgen daarover kenbaar gemaakt.

In Nederland worden zaken uitgepraat en niet uitgevochten, zei Willem-Alexander tijdens een ontmoeting met de pers in Shanghai. De intimidatie en bedreigingen die worden geuit, tasten de waarden aan waar Nederland voor staat, aldus de vorst die op staatsbezoek is in China. Hij zei begrip te hebben voor de problemen die leven in de samenleving en volgt de ontwikkelingen dagelijks.

Volgens de politieke partijen in de Tweede Kamer wordt het debat over vluchtelingen en de opvang in Nederland terecht op het scherp van de snede gevoerd. "Maar wij maken ons zorgen over dit klimaat van bedreiging en intimidatie", schrijven de fractievoorzitters in een open brief. Ze roepen hun kiezers op tot meer begrip voor elkaar en meer verdraagzaamheid. "Verwar dreigementen en beledigingen niet met argumenten. Laat elkaar aan het woord, ook al ben je het verschrikkelijk met de ander oneens."

De open brief is een initiatief van GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij reageerde geschrokken op het in brand steken van twee auto's van GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn in de gemeente Wormerland. De brandstichting heeft vermoedelijk te maken met zijn standpunten over de opvang van vluchtelingen.

Behalve Klaver ondertekenden Halbe Zijlstra (VVD), Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA), Geert Wilders (PVV), Alexander Pechtold (D66), Arie Slob (CU), Kees van der Staaij (SGP), Marianne Thieme (PvdD) en Henk Krol (50Plus).

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2505694/2015/10/28/Nederlandse-koning-bezorgd-over-toon-asieldebat.dhtml

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten