Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 28 oktober 2015

Meer dan duizend bootvluchtelingen gered op de Middellandse Zee.

Dankzij verschillende reddingsoperaties werden vandaag meer dan duizend vluchtelingen van de verdrinkingsdood gered. ©AP
Internationale reddingsdiensten hebben op de Middellandse Zee meer dan 1.000 migranten in nood gered. Het Duitse marineschip Berlin was betrokken bij zeven reddingsoperaties. Dat deelde de Italiaanse kustwacht vandaag mee.
In totaal namen de schepen 1.042 mensen aan boord, onder hen ook vele vrouwen en kinderen. De vluchtelingen waren met zes rubberboten en een houten sloep onderweg, toen ze voor Libië in de problemen geraakten. Naast de Italiaanse kustwacht en de Ierse marine waren ook vier schepen van de EU-missie EUNAVFOR MED bij de operatie betrokken, waaronder de Berlin en de Engelse en Sloveense marine.

Voor de kust van het eiland Lesbos zou vanavond ook een grote vissersboot met vele vluchtelingen aan boord gekapseisd zijn. Dat melden de Griekse media. Volgens de Griekse nieuwszender Skai hebben de kustwacht, vissers uit de regio en andere helpers meer dan 90 migranten uit het water kunnen redden. Of er slachtoffers zijn, is niet duidelijk.

http://www.demorgen.be/buitenland/meer-dan-duizend-bootvluchtelingen-gered-op-de-middellandse-zee-bd277b06/1UiGEf/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten