Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

donderdag 22 oktober 2015

Mediumschap (onder controle)

Mevrouw Helena Blavatsky zei dat mediumschap en krankzinnigheid hetzelfde zijn. Mediumschap gaat nooit meer weg, het gaat verder dan helderziendheid alleen. Helena raadde iedereen aan ervoor op te passen. Dr Michael raadde me 6 mg Invega aan, alvast tijdelijk.

Ondertussen ga ik verder met mijn yogabeoefening, we oefenen de brug, Mary en ik.

De zes wordt het getal van de mens op de aarde genoemd: de geïncarneerde mens. De zeshoek en ook de zespuntige ster - eigenlijk twee in elkaar gevlochten driehoeken - staan symbool voor de mens in harmonie. Er wordt beweerd dat het leven in zeshoekige gebouwen een rustige maatschappij garandeert.

Dagelijks luisteren wij naar de klanken van bergkristallen. Ze zouden in verband staan met de energieën van Tweelingen en Leeuw. De Davidster staat op de muur, in dit "Island of safety", deze "Hall of Wisdom". Benieuwd wat er volgt .... Studie ... Bijbelteksten, Bhagavad Gita, Helena Blavatsky.

Waren deze vermogens echt gaven? 'In vroegere tijden' antwoordt Blavatsky, 'hebben mensen als Krishna, Guatama Boeddha, Jezus, Paulus, Apollonius van Tiana, Plotinus en Porphyrius goddelijke verlichting en schijnbaar bovennatuurlijke krachten verkregen ... door hun hele leven te zwoegen met het zuiveren van zichzelf en met studie en zelf-opoffering, en door beproevingen, ontberingen en zelfdiscipline. Een scherpe tegenstelling tot het gebrek aan training in dit opzicht van hedendaagse mediums en channelers - Helena Blavatsky. Sylvia Cranston, Biografie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten