Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zondag 27 september 2015

Ruim 15.000 mensen stappen op in mars voor vluchtelingen.



In Brussel stappen ruim 15.000 mensen op in een solidariteitsmars voor de vluchtelingen. De mars is een initiatief van het Burgerplatform en Refugees Welcome, een coalitie van verschillende organisaties.
De optocht is om 14.30 uur vertrokken aan het Noordstation. De manifestanten stappen naar het Jubelpark, het eindpunt van de solidariteitsmars. Ze willen de vluchtelingen in ons land welkom heten, en vragen een betere opvang voor deze mensen. Ze willen ook dat de politiek maatregelen neemt tegen racisme en xenofobie.
Volgens de Brusselse politie nemen 15.000 mensen deel aan de mars. De organisatoren spreken over 20.000 deelnemers.

"Onze boodschap is dat de vluchtelingen welkom zijn"

"Vandaag de dag zijn er meer dan 50 miljoen mensen ter wereld die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en vervolging", zegt de organisatie. "Mannen, vrouwen en kinderen die hun leven in gevaar brengen om buiten hun eigen land op zoek te gaan naar bescherming en veiligheid. Onderweg worden die vluchtelingen continu geconfronteerd met allerlei hindernissen en obstakels en worden hun meest fundamentele rechten systematisch met de voeten getreden. Overal in Europa kunnen mensen het leed van de vluchtelingen niet meer aanzien en tonen ze hun solidariteit."
"Onze boodschap is dat deze mensen welkom zijn. We zijn rijk genoeg, en leven en wonen in goeie omstandigheden, zodanig dat we hen zouden moeten kunnen ontvangen", zegt een van de betogers aan VRT-journaliste Nina Verhaeghe. "Het is onzin dat het niet zou kunnen, omdat we al met te veel zijn."
Een koppel Brusselse zestigers vindt dat de Belgische overheden veel te weinig doen om de vluchtelingen op te vangen. "We wonen vlakbij het Maximiliaanpark en zien dagelijks de ellende van die mensen. Het is triest dat het burgers moeten zijn die daar dag en nacht in de weer zijn om die mensen wat hulp te bieden."
Refugees Welcome is een gezamenlijk platform van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Amnesty International, 11.11.11 en Dokters van de Wereld.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/2.40548?eid=1.2453585

Geen opmerkingen:

Een reactie posten