Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zondag 27 september 2015

DE 4 KOMENDE BLOEDMANEN. (Dutch)

DE 4 KOMENDE BLOEDMANEN

Misschien heeft u al gehoord over de komende 4 bloedmanen, die zullen plaatsvinden in 2014 en 2015. Bloedmanen doen zich voor als de aarde tussen de zon en de maan komt, waardoor de maan rood kleurt. Het komt zelden voor dat er 4 bloedmanen achter elkaar komen. De NASA noemt dit tetrad.

Het bijzondere aan deze 4 bloedmanen is dat ze telkens op een Joodse Feestdag vallen. De Joodse rabbijnen schenken daar veel aandacht aan. Daar God in Genesis zei:
Genesis 1:14 SV En God zeide: Dat er lichten zijn in het uitspansel des hemels, om scheiding te maken tussen den dag en tussen den nacht; en dat zij zijn tot tekenen en tot gezette tijden , en tot dagen en jaren!
Het woord “tekenen” is de vertaling van het Hebreeuwse woord: ‘owth (Strongs 226).
Het wordt in de Bijbel vertaald met: “ teken, signaal, een onderscheidingsteken , banier, herinnering, wonderteken, slecht voorteken, waarschuwing , kenteken, standaard, wonder, bewijs”.
Het woord “gezette tijden” is de vertaling van het Hebreeuwse woord mow’ed (Strongs 4150).
Het wordt in de Bijbel gebruikt voor: “aangewezen plaats, aangewezen tijd, bijeenkomst, vergadering, heilige tijd, vastgesteld feest, bestemde tijd, afgesproken samenkomst, afgesproken sein of signaal , tent van samenkomst”.

Met andere woorden voor de Rabbijnen betekent de maan en de zon veel meer dan dat ze enkel hemellichamen zijn. Zulke 4 bloedmaansverduisteringen op een rij komen zelden voor en hebben in het verleden voor Israël een grote verandering gebracht. Ze zijn voor hen een signaal of een waarschuwing.

Zo hebben we een tetrad gehad in 1949 die ook op Joodse feestdagen vielen (13 april tijdens het Pesach feest en 7 oktober op het Loofhutten feest. En in 1950 op 2 april (tijdens het Pesach feest) en 26 september tijdens het Loofhuttenfeest. Als belangrijke gebeurtenis kunnen we de oprichting van de staat Israël in 1948 vermelden.

In 1967 / 1968 waren er ook 4 bloedmanen die op 4 Joodse feestdagen vielen: 24 april / Pesach en 18 oktober / Loofhuttenfeest. De belangrijke gebeurtenis toen was dat Jeruzalem weer volledig onder Joods bestuur kwam.

De data waarop dit en volgend jaar deze gebeurtenissen samen vallen:

2014 : 15 april valt in de week van het Pesach feest en op 8 oktober: Loofhutten feest
2015 : 4 april valt in de week van het Pesach feest en op 28 september: Loofhutten feest
Daarbij komen er in 2015 ook twee zonsverduisteringen: op 20 maart en op 13 september.
Bijbelleraren geloven dat tekenen aan de maan in het bijzonder voor Gods volk zijn en tekenen aan de zon meer voor de heidenen bedoeld zijn. Petrus spreekt ook over deze bloedmanen en verwijst hiermee naar de profeet Joël (2:28-32):
Handelingen 2:17 En het zal zijn in de laatste dagen, (zegt God) Ik zal uitstorten van Mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, en uw jongelingen zullen gezichten zien, en uw ouden zullen dromen dromen. 18 En ook op Mijn dienstknechten, en op Mijn dienstmaagden, zal Ik in die dagen van Mijn Geest uitstorten , en zij zullen profeteren. 19 En Ik zal wonderen geven in den hemel boven, en tekenen op de aarde beneden, bloed en vuur, en rookdamp. 20 De zon zal veranderd worden in duisternis, en de maan in bloed, eer dat de grote en doorluchtige dag des Heeren komt . 21 En het zal zijn, dat een iegelijk , die den Naam des Heeren zal aanroepen, zalig zal worden. NBG
Ook de apostel Johannes zag tekenen aan zon en maan die grote verandering brachten:
Openbaring 6:12 NBG En ik zag, toen Hij het zesde zegel opende, en daar geschiedde een grote aardbeving en de zon werd zwart als een haren zak en de maan werd geheel als bloed . 13 En de sterren des hemels vielen op de aarde, gelijk een vijgeboom zijn wintervijgen laat vallen, wanneer hij door een harde wind geschud wordt. 14 En de hemel week terug als een boekrol, die wordt opgerold, en alle berg en eiland werd van zijn plaats gerukt. 15 En de koningen der aarde en de groten en de oversten over duizend en de rijken en de machtigen en iedere slaaf en vrije verborgen zich in de holen en de rotsen der bergen; 16 en zij zeiden tot de bergen en tot de rotsen: Valt op ons en verbergt ons voor het aangezicht van Hem, die gezeten is op de troon, en voor de toorn van het Lam; 17 want de grote dag van hun toorn is gekomen en wie kan bestaan ?
Ook Jezus sprak over tekenen aan zon en maan:
Lukas 21:25 En er zullen tekenen zijn aan zon en maan en sterren , en op de aarde radeloze angst onder de volken vanwege het bulderen van zee en branding, 26 terwijl de mensen bezwijmen van vrees en angst voor de dingen, die over de wereld komen. Want de machten der hemelen zullen wankelen. 27 En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen op een wolk, met grote macht en heerlijkheid. 28 Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt.
Jezus gaf Zijn discipelen de opdracht om acht slaan op de tekenen des tijds, maar daarbij niet de moed verliezen, maar hun hoofden op te heffen; Jezus komt terug! Maranatha! Bij de Rabbijnen kunnen we een zekere nervositeit vaststellen. Is de komst van hun Messias nabij? Volgens de Thora kalender leven we in het jaar 5999. (zie:http://www.torahcalendar.com/Calendar.asp?YM=Y2013M12 ) God gaf de mens 6000 jaar om de aarde te besturen, daarna krijgen we het duizendjarig rijk en daarna de nieuwe hemel en aarde.

John Kerry, minister van buitenlandse zaken van de VS, heeft vorig jaar druk gelegd op het afhandelen van de oprichting van de Palestijnse staat. Hij gaf Israël en de Palestijnen tot april van dit jaar om de zaak rond te krijgen. Hij is op korte tijd al elf keer in de regio op bezoek geweest om druk uit te oefenen. Wat opmerkelijk is natuurlijk dat dit samenvalt met de eerste bloedmaan. Welke belangrijke verandering kondigt zich aan voor Gods volk?

Wordt de Palestijnse staat een feit? Zullen ze “de vrede” uitroepen?
1 Thessalonicenzen 5: 1 Maar van de tijden en de gelegenheden , broeders! hebt gij niet van node, dat men u schrijve. 2 Want gij weet zelven zeer wel, dat de dag des Heeren alzo zal komen, gelijk een dief in den nacht. 3 Want wanneer zij zullen zeggen: Het is vrede, en zonder gevaar; dan zal een haastig verderf hun overkomen , gelijk de barensnood een bevruchte vrouw; en zij zullen het geenszins ontvlieden; 4 Maar gij, broeders, gij zijt niet in duisternis, dat u die dag als een dief zou bevangen. 5 Gij zijt allen kinderen des lichts , en kinderen des daags; wij zijn niet des nachts, noch der duisternis.
Weigert Israël en halen ze daarmee de haat van de hele wereld op zich? Waarbij Amerika zich als bondgenoot zal terugtrekken en de Arabische wereld en Rusland kans zien om Israël eindelijk “van de kaart te vegen”? Resulteert dit in de derde wereld oorlog of Armageddon, waarin God Zijn volk doet zegevieren? Leidt dit tot de start van de bouw van de derde tempel in Jeruzalem, waar uiteindelijk te antichrist in zal plaatsnemen?

We leven in bijzondere tijden waar Bijbelse profetie zich voor onze ogen voltrekt!
De dag des Heeren zal niet over ons komen als een dief in de nacht, wij zijn kinderen van het licht, met olie in onze lamp, Gods Geest Die in ons woont. Hoe de zaken zich ook zullen ontwikkelen, wandel met de Heer en verlustig u in Hem!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten