Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 23 december 2015

Vanaf januari nieuwe onderhandelingen over Syrië in Genève.

De VN-Veiligheidsraad stemde vorige week nog een resolutie voor een oplossing in het Syrische conflict. © photo news.
BURGEROORLOG SYRIË De komende onderhandelingen over Syrië onder de auspiciën van de Verenigde Naties, zullen waarschijnlijk eind januari van start gaan in Genève. Dat heeft Michael Moller, de directeur-generaal van het VN-bureau in Genève,  aangekondigd.
 
De grootmachten willen begin januari al starten met de onderhandelingen, om die zo te laten samenvallen met een staakt-het-vuren voor het hele Syrische grondgebied
"De gesprekken over Syrië zullen hier in januari hervat worden", zo zei Moller tijdens een persconferentie in Genève over de uitdagingen van de Verenigde Naties in 2016. Hij voegde eraan toe dat het de bedoeling is eind januari te starten en dat "iedereen wil dat de besprekingen een succes worden".

Op 19 december namen de vijftien leden van de Veiligheidsraad, voor het eerst sinds het uitbreken van het geweld vijf jaar geleden, unaniem een resolutie aan waarin een politieke oplossing voor het Syrische conflict uitgestippeld werd.

Naast onderhandelingen tussen het regime en de oppositie en een staakt-het-vuren, voorziet de tekst in een overgangsregering binnen zes maanden en de organisatie van verkiezingen binnen achttien maanden.

De grootmachten willen begin januari al starten met de onderhandelingen, om die zo te laten samenvallen met een staakt-het-vuren voor het hele Syrische grondgebied onder de auspiciën van de VN.

Bij het conflict vielen al meer dan 250.000 slachtoffers en werden miljoenen mensen ontheemd. Volgens het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN zijn bijna 4,4 miljoen Syriërs hun land ontvlucht. Die massale volksverhuizing veroorzaakte dit jaar de grootste migratiecrisis in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. In januari arriveerden er meer dan een miljoen migranten en vluchtelingen, onder hen een half miljoen Syriërs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten