Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 23 december 2015

België krijgt vijf miljoen euro noodsteun van Europa.

De Europese Commissie stopt België vijf miljoen euro aan noodfondsen toe om de aanpak van de vluchtelingencrisis in ons land te ondersteunen. Dat heeft de Commissie woensdag meegedeeld. Het geld zal voornamelijk aangewend kunnen worden voor noodopvang en voedselvoorziening.
De beslissing kadert in de Europese ‘inspanningen om het solidariteitsprincipe toe te passen via concrete en effectieve maatregelen die de dringende en specifieke noden van lidstaten met hoge asiel- en migratiedruk aanpakken’, stelt de Commissie in een persbericht.
Naast België ontvangen ook Zweden (35 miljoen euro) en Finland (acht miljoen euro) ondersteuning. Daarmee stijgt de totale Europese noodfinanciering voor de aanpak van de vluchtelingencrisis dit jaar naar 222 miljoen euro.
Het geld komt uit het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds. Naast noodfinanciering bevat dat fonds ook geld voor de uitvoering van nationale programma’s op het vlak van asiel, integratie, terugkeer,... Voor België is tot 2020 bijna 90 miljoen euro gereserveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten