Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 30 december 2015

IMF: ‘Onzekerheid, teleurstelling en ongelijkheid in 2016’.

Christine Lagarde, de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), is allesbehalve positief in haar vooruitblik naar 2016. De economische groei zal dan ‘teleurstellend en ongelijk’ zijn, zo voorspelde ze in een brief die gepubliceerd is in de Duitse krant Handelsblatt.
De hogere rente in de Verenigde Staten, de vertraging van de conjunctuur in China, de aanhoudende zwakte van het financiële systeem in talrijke landen, de problemen van olieproducerende landen, ‘dat alles betekent dat de groei in 2016 teleurstellend en ongelijk zal zijn’, aldus Lagarde.
‘De perspectieven op middellange termijn zijn ook verslechterd, omdat de zwakke productiviteit, de verouderende bevolking en de gevolgen van de wereldwijde financiële crisis de groei afremmen’, aldus nog Lagarde.
Slabakkende wereldhandel
Christine Lagarde ziet zowel positieve als negatieve punten. Zo juicht ze de voorzichtige verhoging van de rente in de VS toe en ook over de shift van de Chinese economie naar consumptie ziet ze graag gebeuren. Ook de eurozone kan volgens Lagarde nog meer gaan profiteren van het goedkope monetaire beleid.
Negatieve evoluties zijn de slabakkende wereldhandel en de naweeën van de financiële crisis voor veel banken. Lagarde waarschuwt ook dat landen die vooral inzetten op grondstoffen het komend jaar nog moeilijker zullen krijgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten