Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 25 december 2015

Merry Christmas, Francis.

Paus Franciscus heeft vanavond tijdens zijn kerstmis voor meer soberheid gepleit. Hij herinnerde eraan dat Jezus in grote armoede ter wereld kwam en geboren werd in een stal. "Dit kind leert ons wat werkelijk belangrijk is in ons leven", zo verklaarde de 79-jarige paus in de Sint-Pietersbasiliek.
©GETTY
De oproep to meer soberheid ging in de homilie van de paus gepaard met kritiek op de huidige consumptiemaatschappij. "In een samenleving die vaak dronken is van consumptie en plezier, van overvloed en luxe, van schijn en eigenliefde, roept Jezus ons op tot sober handelen. Dat wil zeggen: op een manier die eenvoudig, evenwicht, consistent is en die ons in staat stelt te zien en te doen wat essentieel is", zo klonk het. 

"In een cultuur van onverschilligheid moet de levensstijl van christenen dan ook vervuld zijn van inlevingsvermogen, medeleven en barmhartigheid", verklaarde de kerkvorst nog.

De paus zal vandaag vanop het balkon van de Sint-Pietersbasiliek nog de traditionele zegen "Urbi et Orbi" (over de stad en over de wereld) uitspreken.

De huidige kerstvieringen vinden plaats tijdens het 'Buitengewoon Jaar van de Barmhartigheid'. Paus Franciscus had daar op 8 december de aanzet toe gegeven met de opening van de 'Heilige Deur' in de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Het Jubeljaar loopt nog tot 20 november 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten