Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

donderdag 31 december 2015

‘Toon aan de wereld dat Brussel feest viert’. (voor Michael)

Ook al zal er dit jaar geen traditioneel nieuwjaarsvuurwerk door de Brusselse lucht vliegen, er zal wel degelijk gefeest worden. En om dat te bewijzen, roept toerismebureau visit.brussels op om volop de hashtag #brusselsfireworks te gebruiken.
Woensdagavond werd in samenspraak met het crisiscentrum en de stad Brussel beslist dat het feestprogramma dat de stad voorzien had, volledig wegvalt. Het gaat dan om het vuurwerk op het De Brouckèreplein, maar ook om de activiteiten langs de Anspachlaan donderdagavond en de dj en lichtshow die voorzien was voor na het vuurwerk.
Maar volgens Geert Cochez van het gewestelijk agentschap voor toerisme visit.brussels zal de beslissing geen te grote impact hebben op het toerisme naar Brussel. Het vuurwerk wordt volgens hem voornamelijk door Brusselaars en Belgen bijgewoond. ‘Het gaat om de annulering van één evenement, de andere feestjes en fuiven gaan gewoon door. Restaurants en hotels blijven gewoon open, er is absoluut geen sprake van een lockdown. Het leven in de stad zal zeker niet stilvallen.’
Pas eind januari zal duidelijk worden welke impact de annulering op het toerisme in Brussel heeft. Maar om die alvast zo klein mogelijk te houden, lanceert visit.brussels een oproep om 'aan de wereld [te] tonen dat Brussel feest viert'. In een berspericht roept de organisatie op om dat met de hashtag #brusselsfireworks te doen. 'Brussel blijft zoals altijd synoniem met blijheid en feesten', klinkt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten