Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

donderdag 5 juni 2014

Een gezond alternatief voor de toekomst.

Denkoefening:

Het moet van binnenuit beginnen, Jiddu Krishnamurti sprak ook over die Ultimate Revolution. Er wordt volgens evolutionaire psychologen een shift verwacht naar 10% mensen die een soort integraal eenheidsbewustzijn gaan ontwikkelen de komende tien jaar en die 10% zal dan een 'tipping point' vormen dat bepaalde normen en waarden doorgeeft aan heel de samenleving : nieuwe wetgeving, nieuwe instituten die voor iedereen werken, rekening houden met het oplossen van wereldproblemen vanuit planetair denken : de aarde als planeet met één mensheid. Hopelijk leidt dat tot een eerlijkere verdeling van de bronnen van de planeet, en het tegemoetkomen van de basisbehoeften en liefst meer dan dat, van elk levend wezen, ook het dierenrijk niet vergeten. Diegenen die een pioniersrol vervullen hebben de grote verantwoordelijkheid : hoe laten we verschillende mensen en maatschappijen met verschillende normen en waarden en wereldbeelden in vrede tot consensus komen? Dit boek is daarbij een pareltje : http://www.amazon.com/Spiral-Dynamics.../dp/1405133562 - Wie zonder zonder is werpt de eerste steen, laten we vooral hard aan onszelf werken en alvorens kritiek te uiten, eerst zien dat we in dit alles zelf volwassen genoeg worden. Het zal nodig zijn ... de bijen sterven uit, nature's warning sign, actie! Spiral Dynamics: Mastering Values, Leadership and Change op www.amazon.com.

Gesprekspartner : Maar niet bij jongeren, die nog moeten rijpen, he. Die moeten net anarchistisch kunnen zijn..! Herman Brusselmansen..!!

Tuurlijk, de esoterie leert dat tijdelijk anarchistisch zijn de eerste stap naar individuele vrijheid is, maar als je daarin blijft hangen is het egoïstisch, je moet daarna vanuit je vrijheid de wereld vooruit helpen, dat is je taak. Noem het een heel vrije en open liberalisme dat de socialistische waarden niet vergeet : mensenrechten en zorg voor de zwakkeren. Strijden voor een basisinkomen voor iedereen. Iedereen helpen richting zelfrealisatie, zelfactualisatie, en overheden, VDAB, RVA en dergelijke kunnen overtuigen dat dat economisch zelfs goed is : mensen gaan liever werken, langer werken, anders werken, inventiever en creatiever werken .... Het wordt meer dan een job (verplichting) maar een plezier, en dat is goed voor de economie (zie boek Schumacher, Good works, aanbevolen door de Verenigde Naties) Mechanische jobs waarbij mensen robots worden, afschaffen en door machines laten doen, investeren in kennis en diensten. De industrie zal op termijn toch bijna compleet geautomatiseerd zijn. Enkel geschoolde technici, ingenieurs, managers en programmeurs blijven nodig in fabrieken, maar de 'arbeider' die zich kapot werkt, verdwijnt - investeren in nieuwe opleiding en levenslang leren, zodat mensen ook flexibel van job kunnen veranderen of zich bijscholen. De verdrongen kennis vanuit de geneeskunde (natuurgeneeswijzen), de vrije energie van Tesla, al die onderdrukte informatie naar de oppervlakte brengen zonder ambras te maken - integrale aanpak, ook in geneeskunde en geestelijke gezondheidszorg : de mens centraal zetten (humanisme en humanistische client-centered aanpak) - de versmelting van reguliere wetenschap en alternatieve geneeswijzen : complementaire aanpak, inclusief homeopathie, acupunctuur, enzovoorts. Levenslang leren, ondernemen aantrekkelijker maken, de bureaucratie vereenvoudigen en de overvloed aan regeltjes en staatscontrole. Het basisinkomen geeft vrijheid en dwingt niet tot nutteloze jobs die de ziel doden, mensen krijgen ademruimte en kunnen vrijer uitzoeken wat ze echt graag doen, en waar ze goed in zijn, op eigen tempo Ik praat zelfs met Rockefellers, hoewel ik die aanvankelijk niet kon uitstaan. Samenwerken, united we stand Dan lukt dat, als de economisch machtigsten hun hebzucht kunnen overstijgen en als we komen tot echte democratie in plaats van oligarchieën en elites die alles sturen. De mensheid mag geen slaven-of werkras zijn ten gunste van een machtselite. Iedereen in de 'flow' krijgen. Dat zou prachtig zijn -http://nl.wikipedia.org/wiki/Flow_(mentale_toestand) - en een contrarevolutie tegenover de Brave New World / Orwelliaanse tendensen van vandaag gebaseerd op regeringen die paranoide zijn, angstig en liever controleren / domineren dan leiding geven (leraar-leerling verhouding, open en educatief, als een goede huisvader) - and this not just for the happy few, let everybody rule the world together. Dat is democratie! Zijn we nog wel effe bezig. Slaap zacht, Rammeke. Bokje gaat ook bijna op stal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten