Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

dinsdag 23 september 2014

Rockefellers keren olie-industrie de rug toe en investeren in groene energie [Dutch]

Redactie − 23/09/14, 09u33  − Bron: BBC
© photo news. Deelnemers aan een betoging naar aanleiding van de VN-klimaattop in New York.
DM KLIMAATTOP De Amerikaanse familie Rockefeller, die steenrijk werd dankzij de olie-industrie, keert de oliesector de rug toe en kiest resoluut voor hernieuwbare energie. Dat meldt een woordvoerder van de familie naar aanleiding van de VN-klimaattop die vandaag in New York begint.
Het filantropische fonds van de familie Rockefeller haalt, samen met meer dan 800 andere investeerders en organisaties, zijn geld uit de oliesector weg en investeert voortaan in hernieuwbare energie. In totaal ziet de olie- en steenkoolindustrie 50 miljard dollar vertrekken.

De Rockefellers willen daar mee een duidelijk signaal geven voor de start van de klimaattop in New York. De keuze van de Rockefellers voor hernieuwbare energie is van groot symbolisch belang. John D. Rockefeller was immers de belangrijkste pionier van de Amerikaanse olie-industrie. Met zijn bedrijf Standard Oil verdiende hij in de negentiende eeuw miljarden, waardoor hij gold als de rijkste man ter wereld.

"We zijn ervan overtuigd dat als John vandaag zou leven, hij in schone energie zou investeren", aldus de voorzitter van het fonds van de Rockefellers, dat in 1940 werd opgericht door de zonen van John Davison Rockefeller. Hij overleed in 1937. In 2001 werd geschat dat zijn bezit - naar de maatstaven van vandaag - 200 miljard dollar zou bedragen.

Op de klimaattop in New York zullen 125 regeringsleiders het hebben over de uitstoot van broeikasgassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten