Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zaterdag 27 september 2014

Indiase premier pleit bij VN voor Internationale Yoga Dag [Dutch]

Bewerkt door: redactie − 28/09/14, 01u12  − Bron: ANP, AP
© afp. De Indiase premier Modi
De Indiase premier Narendra Modi heeft gisteren de Verenigde Naties opgeroepen een Internationale Yoga Dag in te stellen. Modi deed dat in zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN.
"Yoga moet niet gewoon een oefening voor ons zijn, maar een manier om met de wereld en de natuur in verbinding te komen", aldus Modi. "Het moet een verandering brengen in onze manier van leven en ons bewustzijn, en het kan ons helpen bij de strijd tegen klimaatverandering". De leider van India staat bekend om zijn spirituele inslag. Hij is nu bezig met een negen dagen durende vastentijd voor de hindoegodin Durga.

Modi haalde in zijn toespraak ook uit naar Pakistan vanwege de opstelling van dat land in het conflict om Kasjmir. Vrijdag had Pakistan India juist de schuld gegeven van het stuklopen van onderhandelingen over het betwiste gebied.

De Verenigde Naties hebben al aan 118 dagen van het jaar een thema toegekend. Gisteren was het Wereld Toeristen Dag. Verder staan op de kalender: Internationale Dag van Blijdschap, Wereld Grond Dag, Internationale Moeder Aarde Dag en Internationale Jazz Dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten