Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 17 februari 2014

Farmaceutische industrie ontwikkelt medicijn tegen placebo-effect.[Dutch]

'Een gezonde portie paranoia tegen de medische wereld'

De geneesmiddelenfabrikant Bayer heeft een medicijn tegen het placebo-effect ontwikkeld. De nieuwe pil genaamd Sanabo verhindert dat mensen zich beter voelen dan medisch gezien verantwoord is.
Het placebo-effect is de geneesmiddelenfabrikant al langer een doorn in het oog. Marketing manager Victor Mann van Bayer: “Het gebeurt dikwijls dat mensen zich door een behandeling beter gaan voelen, terwijl daar geen enkele reden voor is. Pure inbeelding dus. Laatst hoorde ik over een hartpatiënt die zich onterecht zo goed voelde dat hij dacht dat hij rustig kon gaan bergbeklimmen en vervolgens een groot hartinfarct kreeg. Door ons nieuwe middel zijn dat soort levensgevaarlijke situaties straks verleden tijd.”
De geneesmiddelenfabrikant hoopt dat door het medicijn mensen met klachten eerder op zoek gaan naar echte genezing. “We schatten dat in Europa jaarlijks ruim 25 miljoen mensen ten onrechte denken dat ze zich goed voelen en de hoognodige gang naar de dokter dus niet maken. Door preventief gebruik van Sanabo kan de samenleving waarschijnlijk tientallen miljoenen besparen.”
“Mensen beelden zich in geen pijn meer te hebben, doordat ze een groot vertrouwen in dokters en pillen krijgen”, legt Mann uit. “Sanabo ondermijnt dit vertrouwen. Het veroorzaakt een gezonde portie paranoia richting alles in de medische wereld.” Hij verwacht dan ook dat patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars de komst van Sanabo toe juichen. “Het middel kan helpen de ongelijke machtsverhoudingen tussen arts en patiënt recht te trekken”.
Op dit moment loopt in Duitsland een grote placebo-gecontroleerde studie naar de werkzaamheid van het medicijn. “De patiënten in de Sanabo-groep voelen zich stukken slechter, dus dat is positief,” aldus Mann.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten