Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 18 december 2015

Universiteit schorst docent - stop hier toch mee. #AllahEnJahweZijnInWezenHetZelfde

Een docent aan een christelijke universiteit in de Amerikaanse staat Illinois is geschorst nadat ze heeft gesuggereerd dat moslims en christenen dezelfde god aanbidden. Volgens Wheaton College is professor Larycia Hawkins op non-actief gesteld om de 'theologische gevolgen' van haar opmerkingen.
Hawkins droeg sinds enige tijd een hoofddoek uit solidariteit met moslims, terwijl ze zegt achter de leer van de christelijke kerk te staan. De hoofddoek zou volgens de universiteit niet het probleem zijn, hoewel ze in een verklaring wel aangaf dat 'het uiten van christelijke vriendschap moet worden gedaan met theologische helderheid en compassie'. Schokkender voor de universiteit op christelijke grondslag is het verband dat Hawkins legt tussen islam en christendom. 

Volgens de docent politicologie is het juist heel christelijk wat ze doet: solidariteit tonen met moslims. Sinds een aantal dagen droeg Hawkins een hoofddoek, naar eigen zeggen als tegengeluid tegen de 'giftige' anti-moslimretoriek. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zei vorige week dat moslims toegang tot de Verenigde Staten moet worden geweigerd. Volgens de docente is alleen 'theoretische solidariteit' niet genoeg. 

Geloofsverklaring
Hawkins verwijst naar advent, de weken voor kerst. 'In de geest van advent wil ik met mijn acties vanuit mijn geloof leven', zo zei ze in een persconferentie na haar schorsing. Studenten en een aantal christelijke leiders roepen Wheaton College op Hawkins weer aan te nemen. Ze was de eerste zwarte vrouwelijke professor op de universiteit. 

De omstreden uitspraken heeft ze vorige week gedaan op Facebook. In een post schreef ze bij een foto van zichzelf met hoofddoek onder meer: 'Ik deel mijn religieuze solidariteit met moslims, omdat zijn, net als ik - een christen - mensen van het boek zijn. Zoals paus Franciscus vorige week zei: we aanbidden dezelfde god.' Volgens de private universiteit gaat dat in tegen de geloofsverklaring die Hawkins tekende toen ze in dienst kwam.

http://www.demorgen.be/buitenland/universiteit-schorst-docent-moslims-en-christenen-hebben-niet-dezelfde-god-bff61389/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten