Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 11 augustus 2014

"We vrezen het ergste voor kinderopvang kansarme gezinnen" [Dutch]

ma 11/08/2014 - 12:10 Joppe Matyn
  •  
  •  
De Gezinsbond reageert ongerust op de geplande bezuinigingen van de nieuwe Vlaamse regering. Eerst werden de bezuinigingen op de kinderbijslag voor grote gezinnen al gelekt. Nu zou er ook sprake zijn van besparingen op de kinderopvang. De Gezinsbond vreest het ergste omdat het minimumtarief voor kansarme gezinnen zou worden opgetrokken.
"Dat minimumtarief is het tarief dat gezinnen die in een moeilijke en kwetsbare positie zitten, moeten betalen", stelt Manu Keirse van de Gezinsbond. "De verhoging vinden we dan ook moeilijk aanvaardbaar."
"De verhoging van het minimumtarief voor kansarme gezinnen gaat ook totaal in tegen wat we lezen in de regeringsverklaring", meent Keise. "Die zegt immers uitdrukkelijk dat de Vlaamse regering extra inzet op betaalbare opvang voor gezinnen met een armoedeproblematiek. Ik begrijp deze maatregel dus niet goed."
Vorig weekend lekte uit dat de Vlaamse regering de komende vijf jaar in totaal acht miljard wil besparen. Het kabinet Bourgeois wil vooral snijden bij de Vlaamse overheid en in subsidies voor sociaal-culturele verenigingen.
Er komt ook een inperking van de woonbonus en de zorgverzekering wordt duurder. In Vlaamse regeringskringen is te horen dat het kabinet absoluut een begroting in evenwicht wil behouden, al zal de regering de concrete maatregelen pas in september in detail uitwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten