Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 20 augustus 2014

Obama: "Geen plaats voor IS in wereld van 21ste eeuw [Dutch]

20/08/14, 19u32  − Bron: Belga, ANP
© reuters. De Amerikaanse president Barack Obama vandaag tijdens een persconferentie in Martha's Vineyard.
De Amerikaanse president Barack Obama heeft de jihadistische militie Islamitische Staat (IS) in krachtige bewoordingen veroordeeld voor de moord op de Amerikaanse journalist James Foley. Hij liet weten dat er in de wereld van de 21ste eeuw geen plaats is voor de Islamitische Staat. "De hele wereld is verafschuwd", verklaarde hij vandaag in Martha's Vineyard. Hij beklemtoonde dat de VS "alles zal doen om haar bevolking te beschermen".
  •  
    IS spreekt voor geen enkele religie. Hun slachtoffers zijn in grote meerderheid moslims, en geen geloof leert mensen om bloedbaden aan te richten onder onschuldigen
    Amerikaans president Obama
Obama eerde de nagedachtenis van Foley, die vooral in conflictgebieden werkte en in 2012 in Syrië was ontvoerd. "Hij is ons ontnomen door een daad van geweld die de hele wereld choqueert", aldus Obama. Hij zei eerder al contact opgenomen te hebben met de familie van de journalist.

"Zijn leven staat in schril contrast met dat van zijn moordenaars", vervolgde hij. "Zij verwoesten dorpen en levens in laffe gewelddaden. Ze ontvoeren vrouwen en kinderen, martelen hen, verkrachten hen. Ze doden moslims - soennieten en sjiieten - bij de duizenden. Ze vielen christenen en religieuze minderheden aan.""

Uiteindelijk zal IS falen, zei Obama. "De toekomst is altijd aan mensen die bouwen, niet vernietigen. (...) IS spreekt voor geen enkele religie. Hun slachtoffers zijn in grote meerderheid moslims, en geen geloof leert mensen om bloedbaden aan te richten onder onschuldigen." De Islamitische Staat beschreef hij verder als "ideologisch failliet".

"Geen plaats in 21ste eeuw"
De IS heeft "geen plaats in de 21ste eeuw", aldus Obama. "We zullen dit haatdragend terrorisme het hoofd blijven bieden. Er moet een duidelijke reactie zijn." Hij beklemtoonde nog deze "kanker te verwijderen zodat het niet uitzaait" en dat daarvoor de landen in het Midden-Oosten en de mensen in het algemeen zich moeten verenigen.

De Verenigde Staten "zullen blijven doen wat het moet om onze mensen en onze tijdloze waarden te beschermen. We zullen waakzaam en onverbiddelijk zijn." Hij waarschuwde ook dat "wanneer Amerikanen ergens geviseerd worden, we alles zullen doen wat nodig is om gerechtigheid te doen geschieden."

Het Witte Huis deelde vandaag mee dat de video van de onthoofding authentiek is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten