Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zondag 31 augustus 2014

Gebedswake voor christenen in Midden-Oosten in basiliek Koekelberg [Dutch]

Door: redactie − 31/08/14, 23u26  − Bron: Belga

© epa. De wake werd voorgegaan door Mgr. André-Joseph Léonard. (Archieffoto)
Vierduizend personen hebben zondagavond in de basiliek van Koekelberg een gebedswake bijgewoond voor de vervolgde christenen in het Midden-Oosten. De wake werd voorgegaan door Mgr. André-Joseph Léonard, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, en had als titel "christenen van het Oosten verenigd met christenen van het Westen: eenzelfde geloof, eenzelfde gebed, eenzelfde solidariteit voor het leven en de vrede in het Midden-Oosten".
"De wake was symbolisch uniek, want nooit eerder was de nationale basiliek gevuld met mensen van zo uiteenlopende godsdienstige strekkingen. Ook jonge moslims kwamen hun sympathie betuigen", aldus Tommy Scholtes, de woordvoerder van de Belgische bisschoppenconferentie. Ook geestelijken van de Oosterse kerken woonden de wake bij.

Anglicaanse, orthodoxe en katholieke bisschoppen uit het Oosten en het Westen spraken aan het einde samen de zegening uit. "Verenigd voor dezelfde zaak. Een zeer ingetogen moment", aldus Tommy Scholtes.

Uit de politieke wereld waren onder meer Céline Frémault, Brussels minister van Leefmilieu (cDH), Isabelle Durant (Ecolo) en federaal Kamerlid Denis Ducarme (MR) aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten