Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 27 januari 2014

Gezondheid: Klokkenluider zet farmaceutische INDUSTRIE te kijk..

John Virapen is een farmaceutische klokkenluider. In 1968 begon deze carrière in de farmaceutische industrie. Zijn voorouders kwamen uit India en hij is geboren in Brits Guyana en bracht daar zijn jeugd door. Zijn familie had geld gespaard zodat hij in Amerika en Engeland medicijnen en psychologie kon studeren.
Virapen werkte zich op tot directeur van een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld in Zweden. In die functie heeft hij meegewerkt aan corruptie, omkoping van ambtenaren e.d. om medicijnen goedgekeurd te krijgen.
Later begon Virapen zich te realiseren dat de farmaceutische industrie uitsluitend geïnteresseerd is in winst en in het geheel niet in de gezondheid van de consument. De farmaceutische industrie creëert zelfs nieuwe ziekten om verzekerd te zijn van omzet.
Dr. John Virapen had toen 35 jaar van zijn leven gewerkt voor Eli Lilly, en komt de laatste 2 jaar met zeer ernstige verwijten naar deze industrie. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en werd klokkenluider die deze praktijken aan de wereld openbaarde. Hij nam ontslag om de wereld te gaan waarschuwen voor de gevaarlijke motieven en kwade praktijken en vooral voor de psychiatrische medicijnen!
Virapen: “Ik maakte deel uit van het kwaad, had een carrière maar deed veel slechte dingen.”
Hadden we onlangs al de Amerikaanse arts en researcher Dr. Diane Harper, die een boekje opendeed over de uitermate kwalijke praktijken van Big Pharma, we hebben nu dus het boek van John Virapen dat gewoon keihard haar verhaal bevestigd. Ook al krabbelde Dr. Harper een beetje terug, omdat ze het aan haar status verplicht was, zich diplomatieker uit te laten dan ze hier had gedaan. Zie het volledige artikel op de site HIER.

 In 2008 werd het boek van John Virapen ’Side Effects Death’ al gepubliceerd als e-boek. En het boek is dus nu in het Nederlands op de markt verschenen bij onze partner Succesboeken. Het heeft de titel ‘Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn’. Het boek is een ware ‘wake-up call’ voor diegenen die het verhaal in detail willen horen.
Zeker als jij nog een ongelimiteerd geloof hebt in de farmaceutische INDUSTRIE, dan raden we je aan het boek te lezen. En als je in de gezondheidszorg werkt en je patienten hoog in het vaandel hebt staan, lijkt dit boek een ‘must’..!
Nog een paar feiten. Wist je bijvoorbeeld dat:
  • Grote farmaceutische bedrijven  zo’n € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
  • Meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
  • Er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen korte-termijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
  • De farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten? Zie bijvoorbeeld ons artikel over het HPV-vaccin (tegen baarmoederhalskanker) voor jongens..! HIER of het artikel over een medicijn tegen het ‘rusteloze VaginaSyndroom’… HIER
  • Er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces?
Ben je geintresseerd het boek te bestellen, klik op het plaatje van de cover hierboven. Je komt dan direct bij Succesboeken terecht.

Overigens is ook het boek van Anneke Bleeker over vaccinaties weer uitermate actueel! Nog steeds verkrijgbaar bij dezelfde uitgever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten