Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 24 januari 2014

Ex-burgemeester riskeert drie maanden cel voor belaging vaccinatie-ambtenaar.



Peter Vereecke, de voormalige burgemeester van het Oost-Vlaamse Evergem, moet een celstraf van drie maanden met uitstel krijgen voor belaging van vaccinatiebeleidmanager Geert Top van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid en voor misbruik van elektronische communicatiemiddelen. Dat vorderde het openbaar ministerie woensdag voor de Gentse correctionele rechtbank. Vereecke vraagt de vrijspraak wegens het recht op vrije meningsuiting.
Vereecke, van 1995 tot 2005 de burgemeester van Evergem, stuurde in naam van de door hem opgerichte Belfort-Group emails naar sympathisanten en overheidsverantwoordelijken, waarbij hij onder meer het vaccinatiebeleid in vraag stelde. Geert Top, vaccinatiebeleidmanager van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid, stond ook in de emaillijst en diende klacht in.
'De Belfort-Group heeft aandacht voor complottheorieën en voerde een ware lastercampagne tegen Geert Top en de Vlaamse overheid. Zo werden ze beticht van een gedwongen vergiftiging van de bevolking via vaccinaties', pleitte de advocaat van de burgerlijke partij.
Het openbaar ministerie oordeelde dat er van laster en eerroof geen sprake was, maar Vereecke maakte zich volgens de aanklager wel schuldig aan belaging. Hij wordt ook beschuldigd van misbruik van elektronische communicatiemiddelen om Top en de Vlaamse overheid overlast te berokkenen. 'De vraag is hoe ver de burger kan gaan in het aanspreken van de overheid', stelde de aanklager, die drie maanden met uitstel en een geldboete van 600 euro vorderde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten