Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

dinsdag 10 november 2015

Rusland-kenner: "Je voelt de grote irritatie bij de Russen" (Politieke zaak)

DI 10/11/2015 - 20:59De WADA-dopingbom blijft nazinderen in Rusland. "In de officiële commentaren wordt het woord "politiek" vaak gebruikt. Het gaat volgens Rusland niet om een sportieve zaak, maar wel om een politieke affaire", analyseert Rusland-watcher Geert Groot Koerkamp.
"Rusland bijt van zich af", vertelde Geert Groot Koerkamp in Het Journaal. "Ze zeggen dat er problemen zijn, maar ze gaan er niet op in."
Volgens Rusland kloppen de aantijgingen niet en zijn er geen bewijzen voor de corruptie en de steekpenningen die de Russische sporters hebben betaald.
"De minister van Sport zei dat er doping in alle landen is en dus ook in Rusland. "Maar we zijn er druk mee bezig", klonk het."
"Tegelijkertijd voel je de hele grote irritatie bij de Russen, van het ministerie van Sport over het Kremlin tot bij het Russische antidopingagentschap."
"Volgens hen kloppen de aantijgingen niet en zijn er geen bewijzen voor de corruptie en de steekpenningen die de Russische sporters zouden hebben betaald."
"Maar ze weten ook dat het Wereldantidopingagentschap (WADA) niet kan beslissen om Rusland uit te sluiten voor de komende kampioenschappen. De beslissing ligt bij de Internationale Atletiekfederatie (IAAF). Ze hebben dus nog tijd."

"Twijfelt het IOC ook aan de goeie resultaten in Sotsji?"

Vreest men in Rusland overigens dat andere sporttakken ook betrokken zijn in het dopingschandaal? "Het rapport is belastend voor de Russische atleten, maar gaat ook over de rol van de Russische overheid en de antidopinginstanties."
"De vraag is of die agentschappen goed controleren en of de overheid zo veel mogelijk en zo goed mogelijke sportprestaties op tafel wil."
"Als dat zou kloppen, dan heeft dat natuurlijk een weerslag op de andere sporten."
"Dan kun je ook kijken naar de goeie resultaten van de Russen op de Winterspelen in Sotsji. Er zijn al berichten dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) twijfelt of al die prestaties daar wel correct waren."

"Gaat volgens Rusland om een politieke zaak"

Hoe wordt er in Rusland gereageerd op het dopingschandaal? "Rusland profileert zich graag als een grote sportnatie. Het imago is geschonden en de Russische pers spreekt van de grootste aanval op Rusland als sportnatie."
"Maar je ziet ook dat de berichtgeving naadloos aansluit op de Russische beeldvorming van hoe de rest van de wereld zich tot Rusland verhoudt."
"Er is het beeld van de boze buitenwereld die Rusland omringt en die Rusland een stok in de wielen probeert te steken, waar het ook kan. Daarom hoor je in de reacties ook het woord "politiek". Het gaat niet om een sportieve zaak, wel om een politieke zaak, met bedoelingen die ver buiten de sport liggen."

     Wie vorderingen maakt op het Pad, krijgt altijd aanvallen te verwerken. (Vaak zijn die onterecht, overdreven of uit de context gehaald. - Kristo) - Bhagavad Gita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten