Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 9 november 2015

Britten bang voor David Goffin en co: "België sterker in de breedte".

ZA 07/11/2015 - 11:03De Daviscupfinale (27-29 november) nadert met rasse schreden. Het Britse team schuift zichzelf alvast niet naar voren als topfavoriet. "Goffin is een Belgische superster en dan is er ook nog "Mister Daviscup" Darcis", waarschuwt de Britse kapitein.
Vorige week kreeg David Goffin een stevige klets op zijn billen van Andy Murray (6-1 en 6-0 in Parijs). Een mentale opdoffer in de aanloop naar de Daviscupfinale, waar België in eigen huis de Britten klein wil krijgen.
"We hebben het geluk dat we met Andy Murray (foto) een van de beste spelers van de wereld in de gelederen hebben", zegt Leon Smith, kapitein van het Britse Daviscupteam.
"Zijn inzet is bovendien ongelooflijk. In onze laatste duels speelde hij telkens drie wedstrijden en hij won ze allemaal. In het dubbel deed hij dat met zijn broer Jamie, momenteel één van 's werelds beste dubbelspelers."

"Maar in de breedte is België sterker. Met David Goffin hebben ze hun eigen superster. Hij kan het iedereen moeilijk maken, ook Murray."
"Dan is er ook nog Darcis, die het fantastisch deed in hun halve finale tegen Argentinië en die ze in zijn land al 'Mister Daviscup' noemen. Coppejans is een gravelspecialist en won onlangs een challengertoernooi." 
 

"Gravel is in ons nadeel"

"We hadden tot nu het geluk dat we drie keer thuis mochten spelen en de ondergrond mochten kiezen. Dat is nu niet meer het geval. We moeten naar België en ze kozen voor gravel, wellicht onze minst goede ondergrond. Ik denk dat het een spannende clash wordt."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten