Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zondag 11 januari 2015

Premier Charles Michel : "Een historische dag, ik kreeg er rillingen van". [Dutch]

Afgelopen zondag is een "ontroerende en historische" dag geweest, vindt eerste minister Charles Michel. Hij werd door de Franse president François Hollande ontvangen op het Elysée en nam deel aan de "republikeinse mars", in aanwezigheid van een vijftigtal andere staats- of regeringsleiders.
©EPA
"Dit was een historisch moment, ik kreeg er rillingen van", zei Michel op de terugweg naar Brussel. "Het is uniek om zoveel burgers op de been te zien, in Parijs en in de rest van de wereld, en zoveel staten die op het hoogste niveau vertegenwoordigd zijn. Dat toont aan dat de democraten zich verenigd hebben en dat ze zich niet laten destabiliseren, dat ze actie zullen ondernemen, ongeacht nationaliteit of religie."

Michel is tevreden met de "algemene vastberadenheid om snel beslissingen te nemen", in het bijzonder over het opstellen van een Europese lijst van verdachten, de controle op het internet of de speciale opsporingstechnieken. Volgens Michel heeft het regeerakkoord een "uitgebreid hoofdstuk" daaromtrent.

De eerste minister was geraakt door de "waardigheid" en de "ernst" van veel betogers. "De burgers hebben zich op de toekomst gericht. Ze zullen niet in de val trappen van de angstpsychose en de terreur." Hij sprak van een "daad die mensen op de been brengt".

Michel was ook ontroerd door de woorden van verschillende staats- en regeringsleiders, die niet vergeten waren dat België recent ook te maken kreeg met terrorisme, met de aanslag op het Joods Museum in Brussel.

Ten slotte was de eerste minister verheugd dat enkele duizenden burgers zich verzamelden in Brussel om zich uit te spreken tegen haat en geweld. Voor Michel gaat het om de "uitdrukking van ons democratisch bewustzijn".

Bron : http://www.demorgen.be/buitenland/michel-een-historische-dag-ik-kreeg-er-rillingen-van-a2178420/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten