Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 9 januari 2015

Almaci: "Aanslag beantwoorden met méér openheid en méér dialoog" [Dutch]

Op de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse Groen-afdeling heeft partijvoorzitter Meyrem Almaci opgeroepen om extremisme niet te beantwoorden met extremisme. "We moeten de rug rechten en de aanval beantwoorden met méér openheid, méér democratie, méér dialoog", aldus Almaci. Ze riep ook op om over de partijgrenzen heen na te denken over hoe een escalatie van de huidige situatie kan voorkomen worden. "Het is aan ons om de polarisering mee te helpen stoppen."

Almaci blikte ook vooruit op het politieke jaar in België en Antwerpen en vroeg om "meer ademruimte en perspectief voor dit land en deze stad". Daarbij wees ze de besparingsplannen van de verschillende overheden af. "Met onze alternatieve begrotingen bewezen we dat een politiek met een hart voor mensen en voor onze leefomgeving wel degelijk samengaat met een gezond budgettair beleid", vindt ze. "Wij willen een echte tax shift die arbeid beloont en speculatie en financiële zeepbellen vermijdt. De oorzaak van de huidige malaise is en blijft immers de bankencrisis."

Voor Antwerpen sprak Almaci nogmaals de steun van Groen uit aan het Ringlandplan om de Antwerpse ring te overkappen en plaatste ze vraagtekens bij de prioriteiten van de huidige coalitie. "Het stadsbestuur besteedt tijdens deze legislatuur 1,22 miljard euro aan de politie, ofwel 16 procent van het totale stadsbudget", zei ze. "Dat is 3 keer zoveel als aan onderwijs, 12 keer zoveel als aan jeugd en 73 keer zoveel als aan kinderopvang. Veiligheid is belangrijk maar 'voorkomen', investeren in jongeren en samenleven, is minstens even belangrijk."

Bron: http://www.demorgen.be/buitenland/almaci-aanslag-beantwoorden-met-meer-openheid-en-meer-dialoog-a2176893/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten