Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 9 januari 2015

De Wever brengt drie religieuze leiders samen voor vredesboodschap. [Dutch]

"Enkel meer begrip en samenhang kunnen antwoord zijn op extremisme"
 1Van links naar rechts: imam Saïd Aberkan, bisschop Johan Bonny en rabbijn Emile Wasyng. Naast hen: Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen Philip Heylen (CD&V). ©BELGA
In het Antwerpse stadhuis hebben de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA), imam Saïd Aberkan, rabbijn Emile Wasyng en bisschop Johan Bonny een gemeenschappelijke verklaring afgelegd naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Ze benadrukten vooral de samenhang die er is tussen de verschillende geloofsgemeenschappen en hoe belangrijk het respect voor elkaar is.
Bart De Wever benadrukte dat de vier samen "een positief signaal willen geven na de gruwelijke aanslag, ik denk dat wij daar zeker nood aan hebben". De Wever is naar eigen zeggen "blij dat angst en wantrouwen nooit een antwoord kunnen zijn op extremisme, maar wel meer begrip en samenhang".

Wat imam Saïd Aberkan betreft is samenleven op basis van respect en de democratische basiswaarden "het enige mogelijke antwoord op haat en gewelddadid extremisme". "Wij drukken samen met het Antwerps stadsbestuur onze afschuw uit na de onmenselijke aanslagen tegen Charlie Hebdo. Wij verzetten ons resoluut en krachtig tegen alle vormen van haat en geweld die de mens, zijn waardigheid en de fundamenten van onze samenleving vernietigen. Wij verzetten ons des te meer tegen haat en geweld in naam van eender welk geloof of enige religieuze overtuiging dan ook."

Rabbijn Emile Wasyng benadrukte dat de Antwerpse religieuze leiders aan de gebeurtenissen een positieve boodschap willen koppelen. "Antwerpen kent een lange traditie van samenleven en respect en dialoog tussen godsdiensten en religies en tussen gelovigen en niet-gelovigen. Wij roepen alle Antwerpenaars op om die traditie verder te zetten en de gruwelijke aanslag te beantwoorden met verbondenheid en open dialoog. Wie deze terreurdaad beantwoordt met wantrouwen, haat en angst, geeft de terroristen hun zin."

Bisschop Johan Bonny tot slot zei dat "we resoluut en eensgezind moeten blijven investeren in harmonieus samenleven in een geest van dialoog en rescpect voor elkaar. We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat vrede de enige toekomst is."
Bron : http://www.demorgen.be/binnenland/de-wever-brengt-drie-religieuze-leiders-samen-voor-vredesboodschap-a2176491/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten