Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

donderdag 29 januari 2015

Koning Filip over terreur: "Ze hebben ons uit elkaar willen spelen. In die val zijn we niet getrapt" [Dutch]

Koning Filip over terreur: "Ze hebben ons uit elkaar willen spelen. In die val zijn we niet getrapt"

 1©PHOTO NEWS
In zijn nieuwjaarstoespraak aan het adres van de verschillende overheden in ons land, is koning Filip vandaag teruggekomen op de aanslagen in Frankrijk en de terreurdreiging in ons land. "De beste manier om hierop te reageren is onze waarden voluit te beleven", zegt het staatshoofd.
Het risico blijft bestaan dat we toch zwichten voor simplistische redeneringen en clichés, dat we nieuwe breuklijnen scheppen en zo de spiraal van geweld voeden
Lees de volledige toespraak hier
(24 KB)
In zijn toespraak, waarmee de vorst naar jaarlijkse traditie zijn waardering voor de beleidsmakers in ons land uitspreekt, waren de aanslagen in Frankrijk, maar ook de terreurdreiging bij ons na onder meer de politie-interventie in Verviers en de bedreigingen van terreurgroep Islamitische Staat een belangrijk thema.

"De terroristische aanslagen in Frankrijk hebben ons allen zwaar geschokt", klonk het. "Bovenop het persoonlijke drama voor de slachtoffers en hun naasten, hebben ze heel onze maatschappij opgeschrikt. De politieacties om nieuwe aanslagen te voorkomen, hebben aangetoond dat we snel en doeltreffend kunnen reageren."

Waarna de koning hulde bracht aan degenen die de veiligheid in ons land verzekeren, maar ook aandacht schonk aan de manifestaties die volgenden op de dodelijke aanval op het sairische magazine Charlie Hebdo in Parijs. "De vele betogingen als reactie op de aanslagen waren een krachtig signaal ter bevestiging van de waarden die ons verenigen: de vrijheid van meningsuiting en van de beleving van godsdienst of een filosofische overtuiging, de diepgewortelde wil om te leven in een maatschappij die niet wordt bepaald door de angst van de ander."

De terroristen mogen niet winnen, en hebben ook niet gewonnen, meent de koning. "De daders van de recente aanslagen hebben ons uit elkaar willen spelen. In die val zijn we niet getrapt", zegt hij. 

Toch moeten we waakzaam blijven, want: "Het risico blijft bestaan dat we toch zwichten voor simplistische redeneringen en clichés, dat we nieuwe breuklijnen scheppen en zo de spiraal van geweld voeden." Wederzijds respect is het middel om die negatieve spiraal te doorbreken, zegt de koning.
Bron : http://www.demorgen.be/binnenland/koning-filip-over-terreur-ze-hebben-ons-uit-elkaar-willen-spelen-in-die-val-zijn-we-niet-getrapt-a2198816/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten