Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zondag 12 oktober 2014

Kritische blik op het New Age-denken. [Dutch]

Met enige regelmaat horen we geluiden dat het einde der tijden nabij is. De kalender van de Mayas zegt het, de Egypte­naren verklaarden het al en nog een hand­vol andere schouwers in kris­tallen bollen houden bij hoog en laag vol, nog even en het is afgelopen. Nog een paar jaar en we vallen aan het einde van de horizon van de aarde! Helaas zijn er velen die erin geloven, zoals de on­geluk­kige aan­hangers van diverse sektes die van de nabijheid van het einde der tijden overtuigd waren en al hun bezittingen hadden verkocht en vervolgens wacht­ten, wacht­ten ... en nog eens wacht­ten.
M
aar, er zijn ook geluiden te horen die het tegen­over­gestelde verkondigen. De redder of messias is onderweg. Nog even volhouden en de wereld is gered. Het klinkt sympathiek, hoopgevend, maar soms kunnen we ook een onzuiver motief vermoeden. Volgens de oude geschriften waarop de theosofie zich baseert, is er nog lang geen reden voor een juichstemming. Het licht aan het einde van de tunnel zal nog betrekkelijk lang op zich laten wachten.
        De heer Stolp, auteur van diverse boeken op new-age gebied, houdt in ons land lezingen onder de titel DE BIJ­ZON­DERE TIJD WAAR­IN WIJ LEVEN die als volgt werd aangekondigd:

http://theosofie.info/kaliyuga.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten