Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

donderdag 25 december 2014

"Koning Willem-Alexander: eenheid in verscheidenheid." [Dutch]

De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft zijn kerstboodschap rechtstaand gepresenteerd, en niet zittend bij de haard zoals vorig jaar. En een bewegende camera maakte de tv-toespraak ook dynamischer. ‘Willem-Alexander lijkt te hebben gekeken naar zijn collega Filip’, zegt de Nederlandse royaltywatcher Rick Evers.

Koning Filip friste vorig jaar al de kerstboodschap op. Bij zijn debuut stond hij ook recht, aan de kerstboom, terwijl zijn voorganger en vader koning Albert nog achter zijn bureau zat. En in plaats van één vast camerastandpunt te gebruiken, bewoog het beeld langzaam. Zijn meer flitsende aanpak maakt nu dus school in Nederland.

In zijn kerstboodschap stond Willem-Alexander stil bij de ramp met de vlucht MH17 en de ‘felle krachtmetingen’ aan de grenzen van Europa. Volgens hem moeten we aanvaarden dat niet iedereen hetzelfde is. Eenheid in verscheidenheid zeg maar. ‘Eenheid zonder verscheidenheid is verstikkend, verscheidenheid zonder eenheid is los zand.’ En nog: ‘Nederland is meer dan 17 miljoen selfies.’

Bron : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141225_01446377

Geen opmerkingen:

Een reactie posten