Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zondag 28 december 2014

Belangrijk artikel van vandaag. [Dutch]

"De man in de straat moet begrijpen dat we Europa nodig hebben. Europa bracht vrede en politieke stabiliteit. Neem je dat weg, dan zijn ook de economie en de jobs weg", waarschuwt Marianne Thyssen.

Het gaat echt niet zo slecht met Europa als we denken. Dat verzekert nieuwbakken Europees commissaris Marianne Thyssen deze week in Trends.
"We zijn geen verloren continent. We hebben zo veel vaardigheden, en goed opgeleide mensen die de wereld veel te bieden hebben. Alleen moeten we ervoor zorgen dat die mensen in Europa blijven, en hier investeren", waarschuwt Thyssen.

De eurocommissaris voor Werk en Sociale Zaken gaat in het interview ook in op het euroscepticisme dat welig tiert in de lidstaten: "De man in de straat moet begrijpen dat we Europa nodig hebben. Europa bracht vrede en politieke stabiliteit. Neem je dat weg, dan zijn ook de economie en de jobs weg. Bovendien zorgt de interne markt voor welvaart. Herstel van de grenzen tussen lidstaten zou miljoenen jobs kosten."

"Als we iets te zeggen willen hebben over onze manier van leven in de toekomst, dan hebben we het gewicht van Europa nodig", aldus Thyssen. "Ons systeem is op waarden gebaseerd: democratie, verbod op kinderarbeid, zorg voor mensen die niet meekunnen. Op eigen houtje kan een lidstaat dat niet volhouden tegen de grote wereldeconomieën. Denk aan uw kinderen."

Archief Nobelprijs Vrede : http://europa.eu/about-eu/basic-information/eu-nobel/index_nl.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten