Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 21 maart 2016

Ieder kind een stoel - growfunding.

Ieder kind heeft recht op een stoel. Het is onaanvaardbaar dat er niet voor alle kinderen een plaats op school is. Recht op onderwijs is een universeel kinderrecht. Dat recht afdwingen is het doel van deze burgerbeweging.

Er is plaatsgebrek in de Brusselse scholen. Niet ieder kind heeft een stoel. Dit geldt zowel voor het Nederlandstalig als het Franstalig onderwijs.

In september 2015 hadden 1.213 aangemelde kinderen in het Nederlandstalig basisonderwijs geen plek. Op datzelfde moment waren er in het Franstalig onderwijs naar schatting een paar honderd leerlingen zonder school.

Door de bevolkingsgroei zal Brussel in de nabije toekomst nog extra scholen moeten bijbouwen. En dat gaat momenteel niet snel genoeg.

Het probleem is structureel, ernstig en heeft schrijnende gevolgen voor de ontwikkeling en de toekomst van kinderen, stad en economie. De overheid kent de problematiek, maar ageert onvoldoende.

‘Ieder kind een stoel’ is een burgerbeweging die juridische stappen plant tegen alle overheden die verantwoordelijk zijn voor onderwijs in Brussel. We willen een globale oplossing voor het plaatstekort in het Brussels onderwijs en we beperken ons niet tot één taalgemeenschap.

Voor de juridische procedure werken we samen met een ervaren advocatenkantoor. We zullen via het gerecht onze regering(en) onder druk te zetten om hun verantwoordelijkheid te nemen: een plaats voor ieder kind in een kwaliteitsvolle school in Brussel.

Een dergelijke procedure kost natuurlijk een hoop geld. Hiervoor hebben we uw steun nodig. Motiveer je vrienden om een bijdrage te leveren en doe zelf ook een duit in het zakje. Elke bijdrage is signaal naar de overheid dat het zo niet verder kan.


https://www.growfunding.be/bxl/iederkindeenstoel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten