Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

donderdag 30 april 2020

De laatste paus : verval en ondergang van de Kerk van Rome. (Dutch)

De twaalfde-eeuwse Ierse ziener Malachias voorspelde het einde van de rooms-katholieke Kerk en tevens het lot van de pausen tot aan de Dag des Oordeels. Volgens zijn zeggen volgen er na de dood van Johannes Paulus' II nog slechts twee pausen. Zullen de beangstigende voorspellingen van Malachias bewaarheid worden?

In 1139 ondernam Malachias een bedevaartstocht naar Rome. In het zicht van de Heilige Stad zonk hij ineen en begon geheimzinnige Latijnse frasen te mompelen, die allemaal betrekking hadden op het toekomstige lot van de pausen. Vierhonderd jaar lang lagen zijn profetieën verborgen in de Vaticaanse bibliotheek. Na de herontdekking werden de voorspellingen door de Kerk verworpen als bedrog, maar tot op de dag van vandaag blijken zij merkwaardig goed te kloppen: maar liefst 90% ervan is uitgekomen!

In De laatste paus geeft de auteur een compleet overzicht van de pauselijke profetieën en gaat daarbij tevens in op het leven van. Malachias, zijn pelgrimstochten en de wonderen die hij verrichtte. Ook de voorspellingen van tijdgenoten als Hildegard van Bingen Joachim de Fiore en Nostradamus - die opmerkelijke overeenkomsten niet die van Malachias vertonen - passeren daarbij de revue, Terwijl de rooms-katholieke Kerk de voorspellingen blijft negeren uit angst voor de vervulling ervan, gaat de Engelse deskundige John Hogue in op de waarheid achter de profetieën en hun betekenis voor de toekomst van het pauselijk gezag in deze fascinerende en zeer actuele uitgave.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten