Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 28 juli 2014

VN-Veiligheidsraad vraagt onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza [Dutch]

Het Israëlische leger houdt zich intussen aan een onofficiële, gedeeltelijk wapenstilstand. Een woordvoerster van het leger in Tel Aviv bevestigde dat de luchtmacht geen luchtaanvallen uitvoert op de enclave. Israëlische grondtroepen blijven in de oostelijke grensgebieden zoeken naar tunnels en vernietigen die. De Palestijnse islamitische beweging Hamas, aan de macht in de Gazastrook, had zondag aangekondigd 24 uur lang geen raketaanvallen uit te vuren. Eerder had de beweging nog een door Israël voorgesteld humanitair staakt-het-vuren verworpen.
De VN-Veiligheidsraad heeft intussen opgeroepen tot een onmiddellijke en onvoorwaardelijke stopzetting van de gevechten in Gaza. "De Veiligheidsraad drukt haar sterke steun uit voor een oproep, door internationale partners en de VN-secretaris-generaal, om tot een onmiddellijk en onvoorwaardelijk humanitair staakt-het-vuren te komen, om zo de levering van hoognodige hulp mogelijk te maken", klinkt het in de niet-bindende verklaring van de raad.

De Palestijnse islamitische beweging Hamas, aan de macht in de Gazastrook, had zondag aangekondigd 24 uur lang geen raketaanvallen uit te voeren. Eerder had de beweging nog een door Israël voorgesteld humanitair staakt-het-vuren verworpen.

Vanmorgen werd toch nog een raket op de Zuid-Israëlische kuststad Ashkelon afgevuurd. Israël reageerde met een artillerieaanval op de plaats van de lancering, ten noorden van Gaza-stad. Dat gebeurde evenwel niet via de lucht, benadrukte de woordvoerster.

Ook China roept intussen op tot een staakt-het-vuren. "Een duurzame oplossing kan niet met wapens bereikt worden", aldus de Chinese speciale gezant voor het Midden-Oosten, Wu Sike. Hij oordeelt dat de VN een beslissende rol moeten spelen bij de oplossing van het conflict.

Tot slot roept het VN-gremium alle partijen in het conflict ook op om de humanitaire voorzieningen in de regio, waaronder ook die van de VN, te respecteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten