Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 23 februari 2015

Nationale manifestatie voor verdraagzaamheid op 15 maart in Brussel [Dutch]


Diverse levensbeschouwelijke organisaties in België houden op zondag 15 maart een nationale manifestatie in Brussel. Onder de slogen "Together in Peace - Vrijheid en Respect" willen ze een tegengewicht vormen voor de groeiende polarisatie tussen bevolkingsgroepen naar aanleiding van incidenten zoals die in Parijs en Kopenhagen.
De mars voor verdraagzaamheid start om 14 uur aan de Stalingradlaan (nabij het Zuidstation) en gaat van daar langs verschillende betekenisvolle plaatsen die symbool staan voor het pluralisme van de levensbeschouwingen in ons land en in Europa. De mars eindigt omstreeks 16.30 uur met enkele toespraken aan de Kunstberg (Centraal Station).

Het organiserend comité voor de vredesmars omvat vertegenwoordigers van de anglicaanse, katholieke, orthodoxe en protestantse kerken, van het jodendom, de islam en de vrijzinnigheid. De gemeenschap van Sant'Egidio, die in september vorig jaar de driedaagse internationale vredesontmoeting Peace is the Future in Antwerpen organiseerde, staat in voor de praktische coördinatie van de manifestatie.
Bron : http://www.demorgen.be/binnenland/nationale-manifestatie-voor-verdraagzaamheid-op-15-maart-in-brussel-a2229132/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten