Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

dinsdag 31 januari 2023

Terug naar school. (Dutch / English)

Vandaag heb ik mijn eerste pianoles gehad aan de jazzstudio. Ik wou op mijn twintig al jazzstudio doen, maar kon het niet betalen. Ik heb via autodidactie veel geleerd op piano en gitaar, maar wou bijstuderen. Mijn techniek, daar zal ik nu gedurende tien weken aan werken. Ik doe dit niet om rijk en beroemd te worden, maar gewoon omdat mijn hart daar ligt. En ja, Herman  Brood blijft een inspiratie omdat hij gewoon heel goed piano kon spelen. 


Nu wordt er enorm veel gespaard, leef ik als een monnik heel zuinig, ben gestopt met alle middelengebruik en ook met roken en drinken, en alles wat ik spaar word geïnvesteerd. Koffie drinken is het enige wat me nog rest, om de focus te houden. Qua voeding ben ik van vegetarische voeding stelselmatig aan het overschakelen op veganistische voeding, dus geen eieren meer en ik probeer geen kaas meer te eten. Dit dieet, op aanraden van Dr Gabriel Cousens, houdt me ver weg van klachten van diabetes.


Ik heb geen epileptische aanvallen meer gehad. Epilepsie heette vroeger "De klacht van Sint Jan" (mal St Jean / Saint John's complaint). What's in a name?

(Bron : A Disease Once Sacred, A History of the Medical Understanding of Epilepsy - https://bol.com/be/nl/p/disease-once-sacred/1001004001729020/).

Een aanrader voor wie zich wil scholen in de muziek, die jazzstudio.

Volgend jaar, als alles loopt zoals gepland start ik in het voltijds programma.
En ja, op mijn 40ste ga ik nog leren noten lezen. Ik moet iets doen, beter dan depressief op bed te liggen. Ik neem Sint-Janskruid nu. Covid rond Kerst en Nieuwjaar heeft me diep doen nadenken over mijn toekomst. 

https://www.jazzstudio.be

Het is nooit te laat om te leren en te groeien.


Verder bekijk ik een DVD met een serie over Het Verdriet van België van Hugo Claus om te leren wat er fout ging in de Tweede Wereldoorlog. Joden, kunstenaars, socialisten en vrijmetselaars werden als ketters en duivels gezien. Laten we niet dezelfde fouten maken.

Guy Verhofstadt, oud-premier en literatuurliefhebber, vertelt waarom we het boek zeker moeten lezen en wat deze roman zegt over het België van toen en nu.

https://radio1.be/luister/select/expo-22/het-verdriet-van-belgie-er-worden-geen-oordelen-geveld-maar-slechts-situaties-geschetst

Laten we nooit vervallen in racisme tegen welke bevolkingsgroep dan ook.

Mijn inspiratie haal ik bij Madeleine.
Ze schrijft :

"Philoxenia. It is the Greek word for love for a stranger. It means more than hospitality. It is an obligation to care for, to offer gifts to, expecting nothing in return. It is a culture, spiritual, social practice from Ancient Greece."

https://madeleinepeyroux.com/news/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten