Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

dinsdag 26 januari 2021

Positief nieuws, positieve mensen. (Dutch / Nederlands) #PromotingNonViolence

 

Angel Side

Opvallend: in Maastricht zijn vanavond vele honderden mensen vreedzaam door de stad getrokken uit protest tegen relschoppers. Volgens de politie ging het om supporters van voetbalclub MVV, de Angel Side. De aanzwellende groep stond rond 19.30 uur een tijdlang voor het station in de hoofdstad van Nederlands-Limburg. Van daaruit liepen ze de binnenstad in. Om 20 uur groepeerden ze zich op het Vrijthof. Een woordvoerder van de politie spreekt van "een flinke groep". Het gaat volgens hem om "een statement om de stad te beschermen". 

De supportersgroep van MVV liet eerder weten op te zullen treden tegen relschoppers. "Slopen en plunderen tolereren wij niet! ", liet de Angel Side weten. "Voor diegene die toch meent aan onze stad te moeten komen, hopen we dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen! ". Ze besloten hun oproep met: "Een gewaarschuwd mens telt voor twee! "

De optocht was live te volgen via de Facebookpagina "Wat is loos in Mestreech? " (wat is gaande in Maastricht). Zo'n 30.000 mensen volgden die. Volkszanger Frans Theunisz liet vanaf het Vrijthof wijzend op de menigte weten: "Maastricht is een voorbeeld voor ons land!"

Nog voor de avondklok om 21 uur inging, was iedereen naar huis.


Bron : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/01/26/nederland-fup/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten