Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

dinsdag 17 januari 2017

Lessen van de Dalai Lama

Een van de nuttigste taken van schrijvers en journalisten is mijns inziens de leugen en de corruptie te bestrijden. Bestudeer in detail, eerlijk en onbevooroordeeld het gedrag van staatshoofden, ministers en andere machtige personen. Ideologieën als fascisme en communisme dienen we te weren. Mensen die zo'n ideologie aanhangen dienen we ervan proberen los te maken. 

Tibetaanse boeddhisten zijn beter bestand tegen trauma's door meditatatie. Goedheid, altruisme en mededogen zouden de drijfveer moeten blijven. Leer mensen die het hebben meegemaakt dat het trauma tot het verleden behoort en dat ze het niet moeten meenemen naar de toekomst.

Een monnik in mijn klooster werd jarenlang gemarteld om hem zijn geloof te laten afzweren, het enige wat hij belangrijk achtte was mededogen te blijven voelen voor zijn beulen.

Moord, sexuele wanpraktijken, laster, ijdele praat, dienen allemaal geweerd te worden.

Bestrijdt het kwaad, maar de dader niet, zegt de Dalai Lama.

Christus is de emanatie van een boddhisattva, zegt ook de Dalai Lama.


The more you are motivated by love, the more fearless & free your action will be

When you do not act, you create no karma. Some are so fortunate because of the actions of previous lives that they live outside of karma. The wise do not act, says Lao Tse, that's why they don't create karma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten