Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 3 juni 2016

Sanders haalt uit na Clinton-speech over Trump: "Wie stemde voor de Irak-oorlog?". (Dutch)

Niet alleen de Republikein Donald Trump, ook haar Democratische rivaal Bernie Sanders heeft uitgehaald naar presidentskandidate Hillary Clinton. Die had een harde toespraak gegeven over het onvermogen van Trump om het land te leiden. "We kunnen niet vergeten dat Clinton voor de Irak-oorlog stemde", klonk het.
SHARE
'Moedige Amerikaanse mannen en vrouwen in het leger moeten niet vast komen te zitten in eeuwige oorlogen in het Midden-Oosten'
BERNIE SANDERS
Lees ook
Vaarwel 'diplospeak': Clinton geeft Trump pak voor de broek in vlijmscherpe speech
Zowel Sanders als Trump hakten na de toespraak flink in op Clinton. Met name de harde woorden van Sanders, die direct een verklaring liet opstellen toen Clinton was uitgesproken, lieten zien dat de Democraten nog geen hecht front vormen tegen Trump.

"Ik ben het met Clinton eens dat Donald Trumps buitenlands beleid ongelooflijk roekeloos en onverantwoordelijk is", aldus Sanders die nog in een strijd is verwikkeld met Clinton om de Democratische nominatie. "Maar als het gaat om buitenlandse politiek, kunnen we niet vergeten dat Clinton voor de Irak-oorlog stemde, de grootste blunder op het terrein van buitenlands beleid in de moderne Amerikaanse geschiedenis. Ze is ook voor regime-verandering, zoals in Libië, zonder over de consequenties na te denken. Moedige Amerikaanse mannen en vrouwen in het leger moeten niet vast komen te zitten in eeuwige oorlogen in het Midden-Oosten."

Andere Democratische toppers reageerden direct enthousiast op Clintons toespraak. "Donald Trump aanklagen met zijn eigen woorden", schreef voormalig Obama-adviseur David Axelrod in een tweet. "Effectief. Een meedogenloze aanval." Uit peilingen blijkt dat de kiezers meer vertrouwen hebben in Clinton als het gaat om de buitenlandse politiek. Maar op het terrein van de economie, een belangrijker onderwerp in de verkiezingen, wint Trump het duidelijk van Clinton.

Trump: "Hillary moet de gevangenis in"

Trump noemde Clinton na de speech een leugenaar. Hij veranderde de bijnaam die hij tot nu toe gebruikte voor de Democrate, 'Onbetrouwbare Hillary', in 'Liegende Hillary'. "Dit was een neptoespraak", zei Trump tijdens een bijeenkomst in San Jose. "Ze loog over mijn buitenlands beleid. Ze is liegende Hillary. Mijn temperament is sterker en beter dan dat van haar. Ze moet de gevangenis in", aldus Trump, doelend op het e-mailschandaal waarin de Democratische koploper is verwikkeld. 

De miljardair zei ook dat Clinton, oud-minister van Buitenlandse Zaken, helemaal geen recht van spreken heeft als het gaat om buitenlandse politiek. Hij retweette na haar toespraak een tweet waarin wordt gewezen op de moord op vier Amerikaanse diplomaten in Libië. "Clinton zegt dat Trump gevaarlijk is", aldus de tweet. "Maar wie zorgde ervoor dat vier Amerikanen in Libië werden vermoord." 

Na zijn toespraak waren er rellen buiten. Tegenstanders van Trump vielen zijn aanhangers aan.

http://www.demorgen.be/buitenland/sanders-haalt-uit-na-clinton-speech-over-trump-wie-stemde-voor-de-irak-oorlog-b6feddc5/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten