Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 24 juni 2016

Dienstbaarheid

Blijkbaar hebben de Britten toch voor de BREXIT gekozen. Ik heb nog geen deftig nieuws kunnen volgen. Helpen, dienen, praten, mezelf wegcijferen. Dat is een beetje mijn leven nu. Die muziek komt wel eens maar ik heb nu plichten en ik ben het aan mijn Ziel en aan anderen verplicht die na te komen. De Witte broederschap zoekt vooral mensen die zichzelf op de laatste plaats zetten, en ik volg dat voorbeeld zonder twijfel.

Ik studeerde nog in de biografie over Helena Petrovna Blavatsky, oprichtster van de Theosofische Vereniging. Haar werk begon omstreeks 1875. De Grote Loge begint altijd met het stimuleren van de mensheid op het einde van elke eeuw, het laatste kwartaal, en tracht die poging 100 jaar vol te houden. Hetzelfde zagen we op het einde van de 20ste eeuw, volgens Alice Ann Bailey begon deze poging in het jaar 1966, traditionele theosofen zullen wellicht zeggen dat de echte impuls begon in 1975. Ik las ook dat Blavatsky's werk begon nadat de eerste 5000 jaar van het kaliyuga voorbij waren, sinds de dood van Sri Krishna. Merk op dat de homo sapiens zoals we hem kennen het kaliyuga meemaakt. De spirituele mens of de homo noeticus, komt net stilaan tot ontstaan en begeeft zich volgens mij buiten dat kali yuga. In de toekomst zullen deze spirituele types van mensen alleen maar in aantal toenemen en zullen ze minder als abnormale spelingen of afwijkingen van de natuur gezien worden. Ooit zullen ze in de meerderheid zijn. Ik las dat er in die overgangsfase een overlapping zal gebeuren tussen de meer mentale of arische mensen (een woord dat esoterisch gewoon mentaal betekent, niet de Übermensch blond-haar blauwe ogen Teutoonse superieure mens die hitler ervan maakte - hij zat er volledig naast trouwens) nu de kans krijgen ook intuïtiever en spiritueler te worden en ze zullen op die manier mee de natuurlijke trend van de evolutie volgen. Opnieuw dus : deze hoedanigheden zijn niet gebonden aan een volk of ras maar gaan over heel de mensheid. Iedereen kan  aan zijn of haar ontwikkeling werken en een trapje omhoog doen op de evolutionaire ladder.

Ik las ook dat sinds 1875 de Zon overging van het teken Vissen naar het teken Aquarius. Het tijdperk van Aquarius, de Waterman begon eigenlijk toen al volgens de biografe van Blavatsky. Elke eeuw verschijnen er boodschappers en gezanten en hun discipelen van de Grote Loge die ervoor zorgen dat het Licht in de wereld niet uitdooft, en we kunnen niet anders dan hen eeuwig dankbaar te zijn. Volgens het Hoofdkwartier in Genève Zwitserland zitten we in een overgangstijdperk van Vissen naar Waterman. Met de eerste impuls wellicht in 1875.

Op het maatschappelijke vlak waren de revoltes en de betogingen van mei '68 en de hippiebeweging een mooi resultaat van die toename van Licht, Liefde en Waarheid in de maatschappij. Laten we dat vuur NOOIT doven.

Ik blijf helpen waar ik kan, kleinschalig in mijn eigen omgeving, studeer veel bij, en ben een type zoals Michael Tsarion beschrijft, dat niet liever doet dan heel de dag bijstuderen in spirituele boeken. We moeten blijven verbinden met het licht van Liefde, Mededogen en Eenheid dat uiteindelijk van God komt en waar iedereen - zonder uitzondering - zich mee kan verbinden. Elke stap in de richting van het Goddelijke van de mens wordt in tienvoud beloond.

Naar wat ik hoor van Michael en anderen beweegt er veel ten positieve in de wereld van de psychologie en psychiatrie. Het gaat er eindelijk op vooruit. Veel mensen hebben problemen en crises, maar die wereld is veel humaner aan het worden met minder gedwongen opnames en stilaan eindelijk respect voor de mensenrechten, na talloze veroordelen door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. België begint zijn les te leren en werkt met mobiele teams, een beetje zoals in Italië, wat een grote stap vooruit is. Maar we zijn er nog niet. Al die vergeten geïnterneerden moeten uit de gevangenissen. Dat moet het doel zijn. Niemand zou daar tot het eind van zijn dagen mogen zitten in een vergeetput. We zijn er dus nog niet. Alle geïnterneerden in België moeten uit die vergeetput, net zoals de situatie voor ALLE gevangenen moet verbeteren. We werken eraan, geloof ik :-)

“The measure of a civilization is how it treats its weakest members.” 
- Mahatma Gandhi

Sri Aurobindo merkt op "Tenzij psychologen werkelijk verlicht zijn kunnen ze niet werkelijk iets genezen. Zonder te helen met het Goddelijke Licht van boven lopen psychologen het risico iets in het onderbewuste te openen zonder dit werkelijk met Licht en Liefde te helen, zodat bepaalde ziekten tijdelijk verdwijnen om dat elders weer te verschijnen". We moeten dus continu de verbinding met boven bewaren willen we werkelijk helingswerk kunnen doen (knipoog naar aartsengel Rafael.)

Aurobindo schreef in Zijn tijd : 

"Here we touch upon the fundamental error of our modern psychology: it fails to understand anything because it searches below, in our evolutionary past. True, half the Secret may be there, but we still need the force above to open the door below. We were never meant to look behind, but ahead and above in the superconscious light, because it is our future, and only the future can explain and heal the past: I find it difficult, Sri Aurobindo wrote to a disciple, to take these psychoanalysts at all seriously – yet perhaps one ought to, for half-knowledge is a powerful thing and can be a great obstacle to the coming in front of the true Truth.... They look from down up and explain the higher lights by the lower obscurities; but the foundation of these things is above and not below. The superconscient, not the subconscient, is the true foundation of things. The significance of the lotus is not to be found by analyzing the secrets of the mud from which it grows here; its secret is to be found in the heavenly archetype of the lotus that blooms for ever in the Light above."

Source: http://www.aurobindo.ru/workings/satprem/adventure_of_consciousness_e.htm#050

Vergeet niet dat er veel oude occultisten, bijzondere wetenschappers, magiërs, en wellicht ook psychologen en psychiaters geïncarneerd zijn in deze tijd om mee het Goede te doen, zij zijn bewust of onbewust verbonden met de Grote Witte Loge.

Gelukkig maakt de lang verwachte 'Nieuwe Psychologie' die de spirituele factor erkent zijn opmars. Mijn psycholoog Michael is een goede, een hele goede :-) Vooruit met de (berg)geit :-)

Barbara van de Pleiaden waarschuwt iedereen, ook de wereldleiders, voor een wereldwijde massapsychose. We zullen allemaal moeten blijven aarden en blijven DURVEN ELKAAR TE VERTROUWEN. Barbara merkte op dat onder de globalisten er velen zullen zijn die uit wantrouwen deals zullen sluiten en niet veel later elkaar zullen verraden. Misschien doelt ze hier op het niveau van de Verenigde Naties. Ja mensen, de hele mensheid gaat doorheen een transformatie, een inwijding als je zo kan stellen. Metempsychose is toch volgens het boeddhisme een zielsverhuizing, het evolueren naar iets hogers, iets beters, niet waar. Blijven vertrouwen, blijven aarden, en als het kan af en toe een rondje gaan joggen, al was het maar vijftien minuten per dag. Alle kleine beetjes helpen. En laten we niet aan symptoombestrijding doen als eerste keus, maar moedig, dapper en vastberaden onze uitdagingen trotseren met in het achterhoofd dat het onmogelijke mogelijk is. 


"We can change anything we want!" - David Icke

"No Fear!" - Madonna

Trust, Be Save, Stay Grounded, Connect with God's Love, Wisdom and Compassion for ALL.

kristo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten