Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

maandag 24 oktober 2022

18de editie van Shalom festival reikt de hand naar moslimgemeenschap. (Dutch)

Vandaag, zondag 23 oktober, vond op de Groenplaats de 18de editie van het Shalom festival plaats, een festival waar de joodse cultuur wordt gevierd. Ook de Marokkaanse ambassadeur gaf een toespraak. “De Groenplaats is zo vandaag een unieke plek in België waar joden, moslims, christenen en atheïsten samen dansen en vrede bepleiten”, aldus organisator Michael Freilich.

De 18de editie van Shalom festival op de Groenplaats was zondag naar goede gewoonte weer een namiddag vol dans, Israëlische keuken, een cultuur- en infomarkt en joodse muziek. Ook Boogie Boy gaf een optreden. Michael Freilich, federaal parlementslid voor N-VA en voormalig hoofdredacteur van Joods Actueel, zit sinds dit jaar mee in het bestuurscomité.

“Het festival is destijds gestart vanuit joodse en christelijke organisaties om een boodschap van vrede te brengen”, aldus Freilich. “Ik vond dat er nog iets ontbrak, dus stelde ik voor om de moslimgemeenschap erbij te betrekken. In navolging van de Abraham-akkoorden, gesloten in 2020 tussen Israël en enkele Arabische landen, hebben we gevraagd aan de Marokkaanse ambassadeur om een toespraak te geven op het festival. Zo hebben we een vredesboodschap gegeven vanop de Groenplaats voor de hele wereld, over samenwerking tussen culturen en gemeenschappen.”

https://hln.be/antwerpen/18de-editie-van-shalom-festival-reikt-de-hand-naar-moslimgemeenschap~ab1f3672/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten