Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zaterdag 3 september 2016

Wijze raad van Koen Geens

Het is voor deze en elke regering, waar ook, belangrijk om de lange termijn niet uit het oog te verliezen. Als je de hele tijd roept dat 'álles fout' zit en we ons alleen nog met veiligheid horen bezig te houden, dan is er verder ook niks meer. We moeten niet doen alsof er geen veiligheidsprobleem zou zijn, natuurlijk niet, maar we moeten wel verder met ons leven.
Ik heb veel begrip voor de angst die de aanslagen bij veel mensen oproepen. Ik begrijp die angst ook goed, maar wij hebben de verantwoordelijkheid om rustig te blijven en te zien dat de nodige maatregelen getroffen worden, zonder al te veel spierballenvertoon. Want dat stoot ook mensen af die je wilt behouden, die je niet kunt missen voor cohesie in de samenleving.
Ik ben iemand die denkt dat als je ver achterom kunt kijken, je ook redelijk ver vooruit kunt kijken. Zoals elk terrorisme gaat ook dit ooit eindigen. We weten alleen niet wanneer. Een belangrijke vraag zal zijn: wat wordt de impact van een mogelijke definitieve nederlaag van Islamitische Staat in het Midden-Oosten? Wat gaat er dan gebeuren met de terugkeerders? Dat is iets waarover ik pieker en geen antwoord op weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten