Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 28 september 2016

Ruger Beke - Ik niet en de uiteindelijke vrijspraak. #TruthHonestyAndGoodnessAlwaysWins

Elf maanden lang werd hij uitgespuwd als doping-zondaar. Niemand gaf nog een cent om zijn toekomst, niemand interesseerde zich nog voor zijn verleden. Beke was een zoveelste nummer in het rijtje gevallen sportlui. Het zoveelste dopinggeval, pech voor hem en boeken toe.
Ergens in de verte klonk de stem van het slachtoffer: ‘Maar ik heb niets gedaan. Ik ben onschuldig.’ Rutger Beke en zijn entourage werden uitgelachen, neergesabeld en weggegomd uit de sportgeschiedenis. Hij werd schuldig bevonden op basis van de EPO-test, het parade-paardje van het Wada, het Wereld Anti-dopingagentschap. Vanuit de overtuiging dat hij clean was, restte hem slechts het onmogelijke: bewijzen dat de EPO-test niet deugt. Iedereen kent het verhaal maar niemand weet wat er zich achter de schermen afspeelde.
Het verhaal van Rutger Beke is het verhaal van een man tegenover een systeem. Het leest als een thriller met intriges tot op het hoogste niveau, met journa-listen met dubbele agenda’s, met een internationale organisatie die bereid is tot het uiterste om haar potjes gedekt te houden. Het is ook een emotioneel verhaal, van hoop en wanhoop. Want hoe voelt het om voor het oog van de wereld beschul-digd te worden van iets dat je niet hebt gedaan?Rutger Beke en VRT-journalist Eric Dupain reconstrueren het verhaal.
Vrijspraak voor Rutger - Truth Truth Truth Truth and JUSTICE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten