Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 27 april 2016

Stephen Fry doet vurige oproep: "Ga offline".

Trek u terug van het internet en "dystopische" sociale media. Dat schrijft de Britse komiek Stephen Fry in een vurige essay op zijn website. Volgens Fry berooft het internet ons van onze vrijheden.
In een heftig betoog op zijn website roept Stephen Fry iedereen op om volledig offline te gaan. Hij schetst een somber beeld, waarin we voortdurend in de gaten gehouden worden via wat we online doen en laten.

Trots

SHARE
'Het lijkt misschien een stap terug, maar eigenlijk is het een stap vooruit voor wie nooit wat anders gekend heeft dan de digitale wereld'
STEPHEN FRY

http://www.demorgen.be/technologie/stephen-fry-doet-vurige-oproep-ga-offline-b009bc87/ 
Zelf sprong hij eind jaren 80 mee op de kar van de digitale revolutie, omdat hij op het internet vrijheid ervoer. Maar nu adverteerders, bedrijven en de overheid online de plak zwaaien, en zelfs je school, baas en familie kunnen meekijken, is het volgens Fry tijd om weer van de kar af te springen. "Als je jong bent en nog maar een greintje trots hebt, zegt die lijst dan niet alles? So fuck you, I'm Going Off The Grid."

"Het lijkt misschien een stap terug, een dwaze poging om de uitvinding van het wiel terug te draaien", aldus Fry. "Maar ik bedoel eigenlijk een stap vooruit voor wie nooit wat anders gekend heeft dan de digitale wereld."

Kritiek

Fry was tot februari zelf ijverig op sociale media als Twitter, waar hij meer dan 4 miljoen volgers had. Toen hij na zijn optreden op de Britse BAFTA-awards onder vuur kwam te liggen, wiste hij zijn Twitterprofiel. Het is afwachten of hij de daad ook bij het woord voegt na zijn betoog en volledig van het internet verdwijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten