Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 3 juli 2015

Het kibbelkabinet in België [Dutch]

Oorzaak : Verhoogde mentale werkzaamheid van mensen.

Dit zal tot gevolg hebben:

De verhoogde wedijver tussen eenheden en groepen

De organisatie van bedrijven langs lijnen waarvan we tot nu toe zelfs niet gedroomd hebben.

Het stichten van groepen en verzamelingen van groepen wier enig doel zal zijn alle lijnen van menselijk streven samen te voegen, en zo een eenmaking van krachtinspanning en economie van kracht tot stand te brengen in de wetenschappelijke, zakelijke, filosofische, opvoedkundige en religieuze werelden.

Het stichten van scholen voor geneeskunde langs nieuwe lijnen, waarvan het doel zal zijn het etherisch lichaam te bestuderen en zijn betrekking tot het grofstoffelijk lichaam en zijn functie als ontvanger, bewaarder en doorgever van vitale fluïdums van het stelsel.

De stichting van een nieuwe Kerk, die niet langer langs devotionele en idealistische llijnen zal gaan, maar die een uitvloeisel zal worden van het oude idealisme, dat zich door mentale vormen demonstreert. Ze zal als basis de wetenschappelijke erkenning van de ongeziene wereld en haar gepaste waardering en begrip door middel van nauwkeurig wetenschappelijk ceremoniëel. Dit ceremoniëel van de algemene kerk - gesticht op de mentale eenheid van alle volkeren - zal geen ceremoniëel zijn zoals dit begrepen wordt, daar het de bewaakte, geleide, wetenschappelijke aanwending zal zijn van geluid en kleur om zekere verlangde doeleinden tot stand te brengen. - A.A.B, Verhandeling over Kosmisch Vuur. (Zie ook het verband met de zevende straal van de vrijmetselarij wanneer het woord ceremoniëel wordt gebruikt.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten