Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zondag 22 september 2024

Gantman “Strijd tegen Antisemitisme is een noodzaak voor onze democratie” (Dutch) Jew-Hatred / Holocaust / Negationism : Never Again.



Een cruciale ontmoeting met de befaamde nazi-jager Simon Wiesenthal in 1978 legde de basis voor zijn levenslange engagement in deze strijd. Vandaag spreekt Gantman openlijk over zijn visie op de huidige heropleving van antisemitisme en de gevaren die dit met zich meebrengt voor de democratie.

U noemt ook de rol van politieke bewegingen in het Westen. Wat bedoelt u daarmee?

Gantman: “Wat bijzonder verontrustend is, is de steun die deze extremistische groepen krijgen van zelfverklaarde ‘progressieve’ bewegingen, met de communistische PVDA voorop. Hun disruptieve politiek en hun stille aanvaarding van antisemitisme onder het mom van antizionisme zijn een bedreiging voor de democratie. In de nabije toekomst zullen hun acties leiden tot ernstige maatschappelijke conflicten die de fundamenten van onze democratie zullen ondermijnen. Ik vrees dat dit hen echter weinig zorgen baart. Integendeel, sommigen lijken het zelfs aan te moedigen.”

Hoe ziet u de toekomst van deze strijd?

Gantman: “Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat de strijd tegen antisemitisme een strijd is voor de democratie zelf. Het is een strijd tegen extremen, ongeacht waar ze vandaan komen of welk discours ze hanteren. Ik zal niet rusten zolang deze bedreiging blijft bestaan, want het verdedigen van de democratie en de rechten van minderheden is essentieel voor een vreedzame samenleving.”


https://joodsactueel.be/2024/09/16/gantman-strijd-tegen-antisemitisme-is-een-noodzaak-voor-onze-democratie/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten