Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

woensdag 20 november 2019

Carrefour gaat betalen met vingerafdruk testen. (Dutch)


Carrefour gaat in ons land testen doen rond betalen via een vingerafdruk. Het bedrijf bevestigt een bericht daarover van de nieuwssite BusinessAM. Wanneer en waar de test juist zal lopen, heeft de supermarktketen nog niet beslist.

Carrefour heeft tussen maart en juni al een beperkt aantal klanten van een winkel in de Brusselse Europese wijk hun klantenkaart laten vervangen door een vingerafdruk. Nu die test afgelopen is, wil de Franse keten de mogelijkheden testen om ook betalingen te regelen via een vingerafdruk. In de komende weken wil het bedrijf een beslissing nemen over de modaliteiten.


Vraag is of die test in lijn zal zijn met de privacywetgeving. De Belgische gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) neemt nog geen standpunt in, maar wijst erop dat de supermarktketen zich voor aanvang van de verwerking van biometrische gegevens zal moeten afvragen of die verwerking absoluut noodzakelijk is. “Is de verwerking van biometrische gegevens proportioneel in dit geval? Is het scannen van vingers het minst invasieve betalingssysteem?”, zijn vragen die de GBA opwerpt.
Carrefour zelf zegt dat de privacyregelgeving heel belangrijk is voor het bedrijf. “Wij werken hiervoor met een firma die werkt in overeenstemming met GDPR (de Europese privacyregelgeving, red.)”, aldus een woordvoerster. 
Bron : https://www.hln.be/nieuws/binnenland/carrefour-gaat-betalen-met-vingerafdruk-testen~a6cf571b/

"Ik raad iedereen aan zich hiertegen te VERZETTEN. Wij zijn geen dieren, noch slaven die "gescand" hoeven te worden. Ik eet nog liever niet of sterf nog liever. Ik raad anderen aan eenzelfde houding inzake het scannen van mensen met een vingerafdruk aan te nemen. Betaal zoveel mogelijk met contant geld en gebruik enkel je bankkaart als het niet anders kan." 

Veel moed, sterkte en doorzettingsvermogen, Kristof Gabriel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten