Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

zondag 26 juni 2016

Studie en dienst via schrijven als catharsis.

Veel gestudeerd gisteren. De biografie van Helena Blavatsky. Het blijft boeien, aangezien ik ook geïnteresseerd ben in geneeskunde. Blijkbaar zijn driekwart van onze kwalen en ziekten te wijten aan psychosomatische oorzaken, lees ik daar. Een arts schreef dat wie goed voor zichzelf zorgt, lichamelijk en emotioneel, de arts overbodig maakt. De emoties als leidraad voor het afweersysteem. Wie met negatieve emoties worstelt, krijgt moeite met zijn afweer. Op diezelfde manier zorgt een positieve manier van in het leven te staan voor een goede werking van het immuunsysteem.

"Maar het zit niet allemaal tussen onze horen oren", smst mijn moeder mij, die al jaren worstelt met voedselintolerantie. Blavatsky erkent het belang van chirurgen en artsen om levens de redden wanneer de gezondheid het laat afweten, maar ze wijst er ook op dat vele kwalen waar de mensheid mee worstelt wellicht geworteld liggen in het verre verleden van de mensheid. Dit is een individuele en collectieve aangelegenheid. Ik doe niks liever dan bijleren. Deze gnosis zouden de kerken niet moeten verbannen, maar aanmoedigen, want ze maken ons een beter mens. Een spiritueel leven gaan leiden is vaak een uitermate gezonde geneesmethode die je op jezelf kan toepassen.

Tot zover Blavatsky. Wat er in Europa gebeurt rond de BREXIT en the NEW WORLD ORDER is een gezonde tendens. Highlight Tribe zong terecht "The empire of liberty could just become a tyranny" in het nummer PEACE. En dat is nu net de boodschap van de bevolking : "We don't want tyranny. Ik ben geen populist pur sang. Ik sta altijd aan de kant van de zwaksten en het volk, maar ik erken dat er goede leiders rondlopen op de wereld, en dat we het kind nooit met het badwater moeten weggooien. Ik heb een houding van niet te buigen voor "het systeem", en denk altijd zelfstandig, vanuit mijn innerlijk zijn, zonder dat iemand anders dat voor mij heeft voorgekauwd, maar ik denk dat de EUROPESE leiders en staatshoofden toch maar eens goed moeten beseffen dat een dictatoriale superstaat als EUROPA NIET is wat WIJ als MENSHEID zullen toelaten, zelfs niet gedogen. De Daila Lama mengt zich indirect in het debat. Hij vindt het belangrijk dat Fransen en Duitsers het met elkaar blijven vinden, omdat net die onderlinge strijd voor zoveel oorlogen in het verleden hebben gezorgd. Misschien een terechte opmerking. Maar we vergeten David Icke niet, die in dit debat - opnieuw - goed zijn huiswerk maakt als analist. David is niet zomaar een complotdenker, maar iemand die - net als ik - voorkomt dat de wereld de verkeerde kant uitgaat, in de richting van dictatuur. Een man als Manly Palmer Hall, iemand die David Icke zeker kent, is iemand die aangeeft hoe we het wél goed kunnen krijgen, en is één van mijn favoriete filosofen. Maçonnieke, dat wel, maar volgens Christian van Loge De Witte Lotus werd Mr Hall vermoord, ik weet niet of dit correct is, maar ook Christian is iemand die zijn zaken kent.

Laten we vertrouwen op de mensheid en op de kracht en liefde van G*d die boven alles en iedereen staat en ons altijd bijstaat, net zoals de Mahatma's (De Meesters van het Verre Oosten) dat doen. Ik heb het dan niet over de G*d zoals de dogmatische kerken het ons zo vaak willen aanpraten, één die staat voor angst, straf en vergelding en hel en verdoemenis maar een intelligentie die we allemaal boven ons en in ons dragen. De Prime Creator, so to speak. 

Ik blijf grenzeloos vertrouwen in het goede, en ik ben er nogal gerust in dat het goed komt met de mensheid en de wereld. Een crisis dwingt eenieder om uit de comfortzone te stappen, en confrontatie is gezond zegt dokter Roy Michael Martina in zijn meditatie-cd's. Het daagt ons uit, het houdt ons wakker en alert.

Samen vooruit, er is geen andere weg, in een niet te verslagen vertrouwen in de goedheid van G-d en Zijn schepping. We Are All One. Don't Fight Eachother But Unite as ONE HUMAN RACE.

Hoe het democratisch kan lukken, daar schrijft Mr. Manly Palmer Hall over in deze tekst :

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secret_destinyamerica/secret_destinyamerica.htm

Daarom is het zo belangrijk dat Amerika op het juiste spoor komt. Ik geloof nog steeds in Bernie Sanders, samen met twee Michaels in mijn nabije omgeving.

Healers and doctors of the world, heal the causes of the dis-ease, not the symptoms.

Love,

kristo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten