Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 18 december 2015

Tom Waes is De Slimste Mens Ter Wereld

'T is weer gebeurd. Tom Waes (46) heeft zijn favorietenrol waargemaakt en het dertiende seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld' gewonnen. Waes klopte in een zenuwslopende finale Danira Boukhriss Terkessidis (25) en volgt zo Adil El Arbi op. 'Wat een waanzin! Merci, ik ben supercontent. Dit is het beste rapport dat ik ooit heb gekregen', klonk Waes ontroerd na zijn overwinning.
Nadat Danira Boukhriss na de een goede start meteen aan de leiding kwam, liep ze in de tweede ronde verder uit op haar twee tegenkandidaten. In de puzzelronde liet Kobe Ilsen heel wat punten liggen, terwijl Tom Waes een deel van zijn achterstand op Danira goedmaakte. In de fotoronde zakte Danira naar de laatste plaats, door een zwakke 5 op 10 met een vraag over Belgische rivieren, waarop Tom de leidersplaats overnam.
In de filmpjesronde vond Danira de vijf trefwoorden en wipte ze weer over Kobe, die slechts drie goede antwoorden kon geven. Nadat Tom de 150 punten van zijn fragment allemaal binnenhaalde, ging hij met de hoogste score (445 seconden) naar de finale, waar hij het moest opnemen tegen Danira (358 seconden). Kobe Ilsen strandde op 291 seconden. 'Ze zijn alletwee erg sterk', oordeelde hij over de finalisten.
 'Niemand is Tom Waes de baas'
In het finalespel maakte Danira al snel haar achterstand van bijna honderd punten goed op haar tegenspeler. Daarna ging het erg snel en belandde Tom op 36 seconden, terwijl Danira met 43 seconden de touwtjes niet meer zelf in handen had. Het bleek voor Tom een fluitje van een cent om drie grote Franse steden op te noemen, waardoor hij zichzelf tot 'Slimste Mens' kroonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten